Ruth Elén Hornstuen (t.v.) og Natalie Vidnes syntes det var kjempe gøy å stå på scenen. Foto: Anette Larsen
Barbro Wiig Sulebakk deltok selv på konserten med sang. Foto: Anette Larsen
350 barn fra ulike kor i distriktet sørget for en fullstappet konsertsal. Foto: Anette Larsen
Flere hadde gledet seg til Alexander Rybak kom på scenen. Her synges det sammen med Superbarna og det store koret. Foto: Anette Larsen
KløverKnekt og SkarreR fra Bergen fikk salen til å løfte hendene. Foto: Anette Larsen

— Tenk det, en utsolgt konsertsal i Kilden. Det er nesten ikke til å tro, sier Barbro Wiig Sulebakk.

Sulebakk er en del av Team Sulebakk som i flere år har vært ansvarlig for Storkonserten, en konsert som setter fokus på barnekorarbeidet i landet. Konserten arrangeres i fire byer, og lørdag kveld var det Kristiansand sin tur. Da klokka passerte 17.00 var det ikke ett ledig sete å skimte, verken nede på parketten eller oppe på galleriet.

— Vår hovedartist i kveld er koret vårt. Dere vil få opplevelser for hjertet som kommer til å bli husket resten av livet, sa Sulebakk fra scenen.

350 barn

På scenen sto omlag 350 barn fra ulike kor i distriktet. Sulebakk forteller hun er veldig stolt av hvordan barna oppførte seg på scenen.

— De var kjempeflinke og innsatsen var helt enorm. Det er helt utrolig at de klarte å stå stille i så lang tid, sier hun.

Tiril Charlotte Ormestad (9) fra Vågsbygd Barnegospel synes det var kjempe gøy å stå på scenen.

— Jeg har aldri sunget på en sånn scene. Det var kjempegøy, sier Tiril.

To andre som var veldig fornøyde med konserten var Ruth Elén Hornstuen (9) og Natalie Vidnes (10), begge fra koret HITS i Grimstad. Ingen av jentene hadde sunget på en stor scene før, og det kriblet derfor litt i magen etter konserten.

— Det var litt skummelt, for det var så mange som satt i salen, sier Ruth Elén.

— Jeg synes det var ganske spennende, fordi jeg fikk møte flere stjerner, sier Natalie.

Varme i trøya

10-åringen la ikke skjul på hvem hun hadde sett mest fram til. For i tillegg til korbarna, hadde Team Sulebakk fått med seg artister som Superbarna, Emeline og Sunniva, for ikke å glemme Alexander Rybak.

Først ut var Superbarna med sangen «Flaskepost», etterfulgt av Emeline og Sunniva. De serverte ekte kormusikk, med tekst som lovpriset Gud. Stemningen i salen var laber i starten, og det var tydelig at publikummet trengte tid på å bli varme i trøya. Det tok seg opp da KløverKnekt og SkarreR entret scenen. Rapduoen serverte hippe og ungdommelige låter, men de ønsket også å dedikere en sang til de litt eldre.

— Da retter jeg meg mot dere som har bikket 30 år, fleipet rapperen, noe som fikk folk til å trekke på smilebåndet, før de dro i gang sangen «Bestemor».

Fokus på korbarna

Etter mye venting var det endelig duket for artisten flere hadde ventet på. Introdusert med betegnelsen «Verdens beste» av et av korbarna, ankom Rybak scene med full felespill.

— Det er fantastisk å spille i Kilden igjen. Jeg elsker å være her, sa Rybak.

Han minnet salen likevel på at de største stjernene var alle korbarna.

— Da jeg var liten drømte jeg om å stå på sammen med andre. Det er fantastisk å få gjøre det med et kor. For alt vi vet, kan de bli den neste Justin Bieber, sa han.

Rybak spilte flere av sine låter, blant annet «Into a Fantasy», kjent fra Dragetreneren 2, og «Roll with the Wind», i tillegg til sangen folk flest kjenner til.

— Jeg håper dere ikke er lei, fleipet han, og fikk salen med på allsang under låta «Fairytale».