— Hastigheten i Veslemannen er nå på et nivå som tilsier moderat/gult farenivå. Når langtidsvarslet (yr.no) samtidig melder opphold for hele langtidsperioden (ti døgn) finner vi det riktig å senke farenivået ned til moderat (gult) nivå, skrev fjellskredsseksjonen ved Norges vassdrags- og energidirektorat torsdag i sin siste rapport om Veslemannen.

Det var nedbør i helgen som gjorde at bevegelsene i den øvre delen av fjellpartiet økte til mer enn 1 millimeter i timen. Farenivået ble dermed besluttet økt til oransje, det nest høyeste.

Hastigheten som er blitt målt i løpet av den siste uka, er den høyeste siden oktober i fjor. Da beveget Veslemannen seg hele 6-7 centimeter i døgnet på det meste. 28. oktober i fjor mente geologene at et stort fjellskred bare var noen timer unna.

Men det varslede skredet kom aldri. Bevegelsene stanset gjennom vinteren, men begynte å vise seg igjen i mai. 30. juni ble farenivået satt til moderat/gult.

Mannen er et av fire ustabile fjellpartier som Norges vassdrags- og energidirektorat overvåker kontinuerlig. De øvrige er Hegguraksla og Åkneset, begge i Møre og Romsdal, og Nordnesfjellet i Troms. Alle har potensial til å utvikle seg til fjellskred. (©NTB)