Sju av ti spurte mener regjeringen har håndtert flyktningstrømmen middels eller dårligere. Hver femte nordmann mener statsminister Erna Solbergs ledelse i saken har vært «svært dårlig», viser målingen InFact har gjort for VG.

Hele 60 prosent av de spurte Frp-velgerne sier regjeringen har håndtert flyktningstrømmen dårlig eller svært dårlig, skriver avisa. Partiet får likevel en oppslutning på 16,1 prosent, 4,4 prosentpoeng høyere enn ved forrige måling.

Høyres oppslutning ligger på 20 prosent, en tilbakegang på 0,8 prosentpoeng, mens Senterpartiet bykser fra 2,4 til 7,2 prosents oppslutning.

Målingen ble foretatt før torsdagens asylforlik på Stortinget ble klart. Siv Jensen sier hun gleder seg over Frps oppslutning.

— Dette er en hyggelig og tydelig melding fra velgerne om at de setter pris på Frps politikk om dagen. Vi har nettopp lagt fram et statsbudsjett med rekordsatsing på samferdsel og økt pensjon til gifte og samboende pensjonister, samtidig som vi har vært veldig tydelige på at det er viktig å stramme inn asylpolitikken, skriver Siv Jensen i en epost til VG. (©NTB)