Direktebilder fra protestmarsjen i nærheten av presidentpalasset viser demonstranter som løper unna når skuddene faller. En ung kvinne blir båret bort, men det er uklart om hun er truffet av skudd. Ifølge hovedstadens politisjef er ingen blitt såret.

En rekke drap og bortføringer utført av ytterliggående islamister har det siste året skapt stor uro i Afghanistans befolkning, og spesielt i den forfulgte hazaraminoriteten. I helgen ble likene av tre kvinner, to barn og to menn som ble bortført i oktober, dumpet i provinsen Zabul.

De sju hazaraene ble ifølge lokalt politi halshogget av Taliban eller IS-tilhengere.

Onsdagens massive demonstrasjon startet i et område vest i Kabul der de fleste innbyggerne tilhører hazaraminoriteten. Protestmarsjen mot presidentpalasset i sentrum av byen var fredelig, men mange er sinte både på Taliban og de væpnede islamistene som anklages for drapene, og på myndighetene som ikke klarte å beskytte dem.

— Den eneste måten å avverge slike forbrytelser på i framtida, er å overta alle regjeringskontorene inntil de våkner opp og tar en beslutning, sier Sayed Karim (40, blant flere tusen demonstranter som fylte hele Mazari-torget i Kabul. (©NTB)