— Det er jo litt stort, det er veldig gøy at han gidder å jobbe med oss, sier Fredrik Jordan (23), bassist i bandet The Velvet.

Ungdomsbandet som har sin base i Kristiansand ble opprettet for tre år siden. Nå skal de spille inn sin første EP i studioet Silvertown i Kristiansand. I desember i fjor sendte 23-åringen en e-mail til produsent Jeff Blue fra California. Blue er blant annet kjent for å ha skaffet det alternative metal-bandet Linkin Park platekontrakt hos det amerikanske plateselskapet Warner Bros. Records. Fredrik Jordan spurte musikkprodusenten om han ville gi en tilbakemelding på en av låtene bandet hans jobbet med.

Invitert til LA

— At han faktisk svarte, og sa at han likte det han hørte var absolutt ikke forventet, sier Jordan.

De siste månedene har bandet både kommunisert med produsenten via Skype og e-mail. De fikk også invitasjon til å spille inn plata i flere studier i Los Angeles.

— Dessverre ble det for dyrt, men vi håper at muligheten byr seg på ny ved en annen anledning, sier 23-åringen.

Blue bekrefter det musikalske samarbeidet. Han skryter av det ukjente Sørlandsbandet.

- Mange gode kvaliteter

— Da jeg hørte The Velvet for første gang var det mange gode kvaliteter som fanget min interesse. Jeg utvikler band og The Velvet har et stort potensial, men de må jobbe med noen spesifikke områder før de kan gå videre i sin karriere, skriver han i en e-mail til Fædrelandsvennen.

Produsent Jeff Blue er i dag ansvarlig for å rekruttere nye artister til det amerikanske plateselskapet Warner Bros. Records. Foto: Privat

Musikkprodusenten har også jobbet med det amerikanske rockebandet Hoobstank, Guns N’Roses og artisten Daniel Powter. Førstnevnte har lansert tre studio album og deres best-solgte album er «The Reason». Det ble utgitt i 2003 og har solgt over 2 millioner kopier i USA.

— Jeg jobber kun med artister som jeg tror har potensialet til å nå verden musikalsk, sier Blue.

Kristiansanderen Fredrik Jordan startet å spille gitar som 13-åring på gutterommet sitt på Søm. De siste årene har han konsentrert seg om å spille bass.

Synger om kjærlighet

EP-plata, som ikke har fått noe navn ennå består av fem sanger. Sjangermessig kan musikken ifølge Jordan knyttes opp mot band som Maroon 5, The Script og Green Day.

— Det er litt punk, litt rock, og pop, en god blanding. Det er mye keyboard og piano, det er det som er selve drivkraften, sier han.

Bandets tekster handler mest om kjærlighet. Inspirasjonen er hentet fra egne erfaringer og film.

— Det er mykt, men med attitude. Vi er ikke et boyband, presiserer 23-åringen.

Vil være radio-band

Målet er å bli spilt på radiokanalen Energi. Jordan drømmer om å drive med musikk på fulltid.

— Det er planen. Jeg håper at det er rom for å slå gjennom i Kristiansand, det hadde vært veldig gøy å bli kjent i hjembyen.