Selv om «alle», fans som eksperter har vært skråsikre på at Norge ville kvalifisere seg fra kveldens semifinale, ligger det alltid en liten usikkerhet i bakgrunnen som gjør at den norske delegasjonen ikke helt tør å håpe.

Kjetil Mørland & Debrah Scarlett leverte imidlertid så bra at de europeiske seerne lot seg blende, skriver Aftenposten. Allerede under fremføringen kokte det på Twitter, med klare meldinger om at fremføringen var en vinnerlåt verdig.

— Fantastisk deilig

Selv var de to hovedpersonene godt fornøyd.

— Så fantastisk deilig opplevelse. Jeg er bare fylt av glede. Det å høre hele salen synge med. Helt uvirkelig, sier Debrah Scarlett.

Låtskriver Kjetil Mørland fra Grimstad var ikke mindre euforisk.

- Da jeg stod backstage kjente jeg at jeg var oppriktig rørt. Hele scenen ristet av respons, sier han.

NRKs prosjektleder for MGP, Stian Malme var et eneste stort smil etter fremføringen.

— Jeg kan ikke være stoltere! De har levert et følelsesladet og fantastisk nummer til Europa, og jeg håper alle synes dette var like stort som jeg gjorde.

Sverige også videre

Sverige gikk også, ikke overraskende, til finalen. Måns Zelmerlöw har lenge vært storfavoritt til å vinne hele konkurransen.

Han svekket neppe sin sjanse etter kveldens semifinale, selv om fremføringen var litt ute av sync mellom mann og digital skjerm.

Zelmerlöw topper fortsatt alle lister hos oddsselskapene over den man tror vinner lørdagens finale, fulgt av Italia, Russland og Australia. Norge ligger på en åttendeplass.

Disse gikk til finalen: Litauen

Polen

Slovenia

Sverige

Norge

Montenegro

Kypros

Aserbajdsjan

Latvia

Israel

Disse er også klare for finalen: Albania

Frankrike

Australia

Østerrike

Tyskland

Storbritannia

Spania

Italia

Armenia

Russland

Romania

Ungarn

Hellas

Estland

Georgia

Serbia

Belgia