— Hero Norge AS har fått anbudet, opplyser presserådgiver John Olav Kroken i UDI til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen skrev fredag om den hastige utlysningen av anbudskonkurransen for å drive mottakssenteret i det gamle supermarkedet i Råde. I løpet av ni dager skulle konkurransen utlyses, befaring gjøres, anbud gis og tildeles og anlegget settes i drift. Ankomstsenteret skal ha plass til rundt 1000 asylsøkere.

To ga anbud

Link AS, med hovedsete i Kristiansand var et av to selskap som ga anbud.

— Vi sendte ut invitasjon til seks tilbydere som vi vet har den nødvendige erfaringen til å kunne drive dette ankomstsenteret. To av disse ga tilbud. Kvalitet og gjennomføring er det viktigste når vi vurderer tilbudene, og vi er sikre på at dette vil bli ivaretatt, opplyser Kroken i UDI.

Registrering

Det nye ankomstsenteret blir en helt ny løsning som vil overta som første ankomststed for asylsøkere. Senteret skal tilby overnatting til nyankomne asylsøkere noen få dager, mens Politiets utlendingsenhet, PU, foretar en første registrering av dem. Her vil også den lokale helsetjenesten være til stede med både et akutthelsetilbud og andre helsetjenester.

Dette er en akutt situasjon, og da må vi ty til en slik teltløsning

- Imponert

Fredag var det omvisning i det nye senteret.

Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet var imponert av det han fikk se da han deltok på en omvisning fredag ettermiddag.

— Dette er en akutt situasjon, og da må vi ty til en slik teltløsning. Kapasiteten er sprengt i lokalene i Oslo. Jeg synes dette ser veldig bra ut, og er imponert over arbeidet som er lagt ned, sier Kallmyr til NTB.