Ifølge Dagbladet har organisasjonene i Den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog, som sammen får årets fredspris, bedt om å få hver sin medalje og hvert sitt fredsprisdiplom. Kvartetten har også tilbudt seg å betale for eventuelle ekstra kostnader for dette.

— Vi er veldig stolte og glade for fredsprisen. Vi er en kvartett med ulike organisasjoner som har fått pris sammen. Men hva gjør vi nå med prisen? Hvor skal den være? Vi har derfor bedt om fire medaljer og fire diplomer, sier Houcine Abassi, president i fagforeningen UGTT, som er en av organisasjonene i kvartetten til avisen.

Direktør i Den Nnorske Nobelkomité, Olav Njøstad, vil ikke gi inngående kommentarer om saken, men antyder at det kun blir aktuelt med én medalje. De fire organisasjonene har nemlig fått prisen som én, samlet vinner.

— Når det er én prisvinner, deler vi bare ute en gullmedalje og et originaldiplom. Prisvinnerne har ytret noen ønsker, og vi har foreslått en løsning som er innenfor regelverket, sier han til Dagbladet.

Den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog består av fagbevegelsen UGTT, arbeidsgiverorganisasjonen UTICA, menneskerettighetsorganisasjonen LTDH og den nasjonale advokatforeningen. (©NTB)