— Å ha et kamera i fjeset hele døgnet var helt nytt for meg. Etter hvert ga jeg bare blaffen, så det blir spennende å se hvordan det blir, sier Yngvar Udø.

46-åringen blir til høsten å se i TVNorge sitt reality-program «71 grader nord».

I løpet av flere episoder skal Yngvar Udø og andre deltakere ta seg fra Lindesnes til Nordkapp. Vinneren av konkurransen stikker av med en flott premie.

Ville utfordre seg selv

Selv forteller politimannen fra Vennesla at han meldte seg på for å gi seg selv en utfordring.

— Den fysiske formen min føler jeg er noe av det beste som finnes. Jeg trener hver dag og jeg har alltid vært i god form. Samtidig begynner jeg å bli en eldre mann, og det er interessant å utfordre meg selv på det jeg er god på, sier han.

Yngvar Udø fra Vennesla deltar i "71 grader nord". Foto: Matti Bernitz

Han legger likevel til at programmet ikke bare utfordrer det fysiske.— At jeg er i god form er en ting, men du blir utfordret på det psykiske. Du våkner opp og vet ikke hva du skal gjøre i dag, om det er sykling eller øvelser i høyden, sier Udø.

Tiende sesong

Udø forteller han alltid har vært fascinert av programmet, spesielt øvelsene som blir gitt.

— Det er interessant alle de merkelige øvelsene de kan finne på, sier han.

Lørdag fortalte Yngvar Udø om deltakelsen for første gang. Foto: Skjermdump Facebook

For tiende gang ledes programmet av eks-alpinist Tom Stiansen. I år legger 12 nye deltakere ut på tur fra Lindesnes, i håp om å bli den første til å nå Nordkapp.— Vi har ikke bare sett etter de klassiske friskusene når vi har valgt deltakere i år, men tatt med oss mange sterke personligheter. Jeg håper alle seerne vil finne en de kan identifisere seg med og heie på, sier Stiansen i en pressemelding.

Positiv respons

Venndølen måtte lenge holde deltakelsen hemmelig, både fra nære venner, kolleger og familie.

Lørdag slapp han nyheten, og han forteller tilbakemeldingene så langt har vært positive.

— Folk har vært positive. Jeg er som sagt spent på hvordan folk vil reagere når de ser meg på skjermen. Jeg vet at det av og til gikk over stokk og stein, men jeg prøvde bare å være meg selv. Jeg er derfor spent på at andre skal meg i situasjoner kun familien vanligvis ser.

Den offisielle premieredatoen er foreløpig hemmelig, men Udø og «71 grader nord» blir å følge på skjermen i høst.