I en innstilling fra kommunalkomiteen tirsdag framgikk det at alle de rødgrønne stilte seg bak kravet om å la asylsøkere jobbe, og at det dermed var flertall for å instruere regjeringen i saken. Men Heidi Greni i Senterpartiet opplyser at dette er feil.

— Vi går inn for å gi midlertidig arbeidstillatelse til asylsøkere i særlige tilfeller, sier hun til NTB. Senterpartiet vil stille strengere krav om at identiteten må være avklart og at asylsøkeren må ha pass for å kunne jobbe.

Kommunalkomiteen på Stortinget behandlet tirsdag forslag til endringer i introduksjonsloven. Her gikk Venstre og Kristelig Folkeparti sammen med Arbeiderpartiet og SV om en merknad om å gi asylsøkere midlertidig arbeidstillatelse mens de venter på svar på søknaden.

— Det er viktig å starte integreringen så tidlig som mulig, ved å tilby opplæringen i mottakene og åpne for midlertidig arbeidstillatelse for asylsøkere som venter på behandling av asylsøknaden, heter det i merknaden.

For et par uker siden vedtok et enstemmig Storting å be regjeringen vurdere å la asylsøkere jobbe. Men Høyre og Frp valgte altså å hoppe av da temaet ble behandlet i kommunalkomiteen tirsdag. (©NTB)