— Jeg føler meg invadert. Omtrent som å ha hatt innbrudd i huset, sier Stangeland til Aftenbladet.

Søndag satt han hjemme i kjøkkenet på Kvernaland i Time i Rogaland og kikket ut av vinduet. Plutselig la han merke til at det var noe rart under pickupen som sto i oppkjørselen.

— Jeg har ikke hatt bilen så lenge og begynte å lure på hva det var for noe. Hadde den forrige eieren reparert bilen med teip?

Denne mobilen fant Arild Stangeland teipet fast under bilen sin. Foto: Privat

Stor var overraskelsen da han oppdaget at det var en godt innpakket Iphone teipet fast til bilens understell. Den ble brukt til å spore Stangelands bevegelser i håp om å avsløre det hemmelig fiskestedet.

Vil anmelde saken

I over 40 år har 52 år Arild Stangeland vært fluefisker. På det verste hadde han 150 fiskedøgn i året, men fortsatt er han opptatt av hobbyen. Og som vanlig når det handler om en god fiskehistorie, kan ikke alt fortelles.

— Men at noen skal gå så langt som drive med overvåking for å finne ut hvor jeg fisker, det er for galt. Jeg har allerede vært i kontakt med lensmannskontoret og kommer til å anmelde saken. Jeg har vært i kontakt med andre politifolk som jeg kjenner. De sier at slike spionmetoder er noe selv politiet bare i spesielle tilfeller har lov til å ta i bruk, sier Stangaland.

Dette er meldingen Stangeland la ut på facebook-gruppen "Fluefiske i Rogaland".

Stangeland la ut om hva som hadde skjedd på Facebook-gruppen "Fluefiske i Rogaland". Det viste seg at synderen også var medlem av samme gruppe.— Da jeg fant ut hvem det var, sendte jeg ham en messenger-melding og fikk raskt svar. Han trygler og ber meg om ikke å politianmelde saken, men det kommer jeg til å gjøre, for dette har jeg opplevd som ubehagelig, sier Stangeland.

Aldri hørt om liknende

Juridisk rådgiver Rannveig Bakke Tvedten i Datatilsynet har aldri vært borti noen tilsvarende saker.

— Dette virker å være en svært inngripende form for sporing og høres veldig ulovlig ut. Politiet kan bare bruke slik sporingsmetoder i alvorlige straffesaker. En politianmeldelse av hendelsen er nok veien å gå for å ta det videre, sier hun.

Overvåkingsutstyr er lett tilgjengelig i dag, og ifølge rådgiveren er det bare fantasien som setter grenser. Og regelverket naturligvis.

Fant ikke ut noe

Stangeland har funnet ut Iphonen ble festet til bilen fredag.

— Jeg fisket ikke i det aktuelle vannet i helgen. Sist gang jeg var der, var torsdag.

Ergo ga ikke overvåkingen noe tellende resultat.

— Det er et privat fiskevatn. Vi er tre kamerater som har kost seg veldig der de siste årene, sier Stangeland.

— Og hvordan kjører du for å komme dit?