— Du er som regel bare en meter fra døden når du kjører på landeveien. Det skal bare et lite feiltrinn til fra den ene eller den andre, og så kan det bli katastrofalt, sier Alan Narvestad fra Lyngdal.

Fredag ettermiddag var han og kona Lidiya på vei hjem fra jobb på Stord. Hun satt bak rattet i sin Mercedes, han satt i passasjersetet. På E 39 i Tysvær i Rogaland opplevde de alle bilføreres skrekk.

Uten forvarsel

— Der kjørte vi i 80 kilometer i timen og plutselig kommer det en bil skrensende sideveis over i vårt kjørefelt. Kona fikk tatt foten på bremsen, hun hylte ut og så smalt det, sier Alan til Fædrelandsvennen.

Slik så Mercedesen til ekteparet ut etter sammenstøtet på E 39 i Rogaland.

Etter sammenstøtet kunne ekteparet konstatere at de var tilnærmet like hele. De fikk brutt opp dørene og kom seg ut. Der gikk det opp for dem hva de hadde vært gjennom.

— Vi stod på akkurat samme plass som vi traff bilen. At vi kan gå fra 80 til 0 i km/t og så klatre ut av bilen etterpå - da har du englevakt, sier Alan.

Bilen som kom i mot, ble ført av en 58-åring fra Stavanger. I kollisjonen ble bilen hans slengt ut av veien og havnet på et jorde.

Mannen, som var alene i bilen, ble kastet ut gjennom et vindu i bilen.

Omkom samme kveld

Andre bilister kom til og kontaktet nødetatene. 58-åringen var bevisstløs da han ble fraktet bort i luftambulanse, og omkom samme kveld på Stavanger universitetssykehus.

Ekteparet Alan og Lidiya Narvestad slapp fra ulykken med småskader. Foto: Privat

Angivelig brukte ikke den drepte bilbelte. Ekteparet Narvestad er glade for at de selv hadde sikret seg.— Det er jo et budskap som kan komme fram: Nok en gang har bilbeltet reddet liv, sier Alan.

Mens kona kom fra ulykken kun med blåmerker, ligger han lørdag kveld på sykehuset i Haugesund med et brudd i ankelen.

Noen uker på krykker, så kan han trolig vende tilbake på jobb igjen i oljebransjen.

— Noen ganger er du heldig, andre ganger ikke. Nå var vi var blant de heldige, sier Alan Narvestad.

Politiet opplyser at vitneobservasjoner og spor på stedet peker mot at bilen som kom sørfra uten forvarsel har kommet over i motgående kjørefelt, og at en frontkollisjon ikke var til å unngå.