BERGEN: – Hvis jeg blir litt blank i øya nå så er det ikke fordi jeg er rørt, jeg er bare sliten. Til alle dere TV-seere som har stemt på meg: Jeg er singel, sa Sturla Berg-Johansen da han mottok Folkets pris.

Kåringen av årets TV-favoritt, et samarbeid med Gullruten og bladet Se og Hør, var en av de gjeveste prisene som ble delt ut under Gullruten 2008, ifølge programleder Dorthe Skappel.

Heder og ære til Helljesen

Kultur-og kirkeminister Trond Giske (Ap) delte ut hedersprisen, som i år gikk til NRK-journalisten Geir Helljesen.

– Årets hederspris går til en som har gjort en helt spesiell innsats for denne bransjen gjennom mange år. Noen fjernsynsfjes blir nesten en del av familien, sa Giske før han delte ut prisen.

Helljesen gikk opp på scenen i Grieghallen til trampeklapp og jubel fra publikum.

– Takk skal dere ha. Jeg står med denne håndfaste prisen, men hederen deler jeg med så mange andre.

Berlinerpoplene populær

Andrine Sæther vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i den norske dramaserien på NRK basert på Anne B. Ragdes roman «Berlinerpoplene», Nils Sletta vant prisen for beste mannlige skuespiller fra serien, og den fikk årets pris for TV-drama.

I humorkategorien stakk «Ut i vår hage 2» av med prisen for det beste humorprogrammet i Gullruten lørdag kveld. Harald Eia mottok prisen sammen med sine to «Ut i vår hage»-kollegaer Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen foran en fullsatt Grieghall.

For andre gang ble Anne Lindmo kronet med tittelen beste kvinnelige programleder.

– Tusen, tusen, tusen takk. Jeg må få lov til å takke de menneskene som gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag, sa Lindmo.

Det var til sammen 16 kategorier til årets Gullruten, som arrangeres for 11. gang av TV 2.