Popverdenen står denne uken i sirkusets tegn. Det aldrende boybandet Take That og comebackdronningen Britney Spears gir begge ut plater, og de nye verkene har henholdsvis fått tittelen «The Circus» og «Circus». Den offisielle utgivelsesdatoen varierer fra land til land, men i Storbritannia slippes begge platene offisielt i dag og i morgen er det duket for plateslipp i USA.

Media

Opp— og nedturene til Britney Spears har nok fått mer spalteplass enn hva tilfellet er med Gary Barlow, Mark Owen, Jason Orange og Howard Donald. De fire kan imidlertid skilte med betydelig suksess etter comebacket i 2005, på tross av at Robbie Williams ikke lenger vil leke med dem. Comebackalbumet «Beautiful world» solgte 2,5 millioner eksemplarer i Storbritannia og ble bandets mestselgende album i øyriket.

Best?

At de to popfenomenene slipper plate samme dag er muligens tilfeldig, men det hindrer ikke BBC å sette de to artistene opp mot hverandre. I en lengre artikkel ramses det opp fordeler og ulemper med begge artistene, og Take That kommer blant annet best ut når det gjelder andelen ballader. Åtte av 13 sanger er ballader på Take Thats album, mens bare tre av Britneys 14 låter kan plasseres i samme kategori. Britney vinner imidlertid kategorien «flest internettvenner» med god margin. Frøken Spears har totalt sett 824.544 venner på Bebo, Facebook og MySpace, mens Take That må nøye seg med 149.631. Sirkus

BBC har også vurdert bandmedlemmens innsats som sirkusartister på plateomslagene. Den uhøytidelige sammenligningen slår også fast at Take Thats album gir ørlite granne mer valuta for pengene ettersom den varer 48 sekunder lenger enn Britneys album.

I oppsummeringen blir det klart at den britiske statskanalen gir boybandet Take That en knepen seier med 7,5 av 10 poeng. Britney må nøye seg med 6,5. Take That har også vunnet forhåndssalget i Storbritannia. Den kommende platen har et høyere forhåndssalg enn det som var tilfellet med Coldplays «Viva la Vida».