Kvelden før den store Oscar-feiringen avholdes tradisjonen tro den langt mindre prestisjefulle Razzie-utdelingen. Og det var Mike Myers som sto i sentrum i år. «The love guru», en film han har brukt år på å ferdigstille, vant prisen for verste film, verste manus og jammen fikk ikke Myers også prisen for verste skuespiller. Kanadieren spiller hovedrollen som åndelig healer i den kritikerslaktede filmen.

«The love guru» floppet grundig på kino og spilte bare inn 270 millioner verden over. Inntektene er beskjedne i forhold til «Austin Powers»-filmene som tilsammen har spilt inn 4,6 milliarder kroner. Også Jessica Alba og Justin Timberlake spiller i filmen.

Elendige Paris

Paris Hilton var den andre store vinneren, eller taperen, av lørdagens Razzie-utdeling. Hun vant tre priser, for verste kvinnelige skuespiller og verste par på film for den romantiske lavbudsjettskomedien «The hottie end the nottie», samt for verste kvinnelige birolle i filmen «Repo! The genetic opera».

De gylne bringebærene (Raspberries – derav navnet Razzies) ble første delt ut i 1980 som en slags anti-Oscar, en motvekt til det glamorøse showet i Kodak Theatre.

Blockbuster

Også en av de riktig store kinosuksessene i fjor fikk den tvilsomme æren av å vinne pris lørdag. Den fjerde filmen med Harrison Ford i spissen «Indiana Jones og Krystallhodeskallenes rike» fikk prisen for verste oppfølger.

Tidligere Bond-stjerne Pierce Brosnan fikk Razzie for sin syngende birolle i Abba-musikalen «Mamma mia!».

Vinnerne blir kåret ved at 657 personer som bor i og utenfor USA stemmer. Ikke mange vinnere pleier å stille opp for å ta imot prisen sin, men Halle Berry, som har vunnet Oscar, viste at hun ikke alltid tar seg selv like høytidelig da hun møtte opp for å motta prisen for Catwoman i 2005. Talen var en smule ironisk, men dog.

Listen av vinnere (tapere):

Verste film: «The love guru»

Verste skuespiller: Mike Myers, «The love guru»

Verste skuespiller: Paris Hilton, «The hottie end the nottie»

Verste mannlige birolle: Pierce Brosnan, «Mamma mia!»

Verste kvinnelige birolle: Paris Hilton, «Repo! The genetic opera»

Verste filmpar: Paris Hilton med Christine Lakin eller Joel David Moore, «The hottie end the nottie»

Verste manus: «The love guru» skrevet av Mike Myers og Graham Gordy

Verste regissør: Uwe Boll, «Tunnel rats», «In the name of the king: A dungeon siege tale» og «Postal»

Verste oppfølger: «Indiana Jones og Krystallhodeskallenes rike»