Bergensrockerne i Fjorden Baby! kommer slipper sitt nye album 2. februar, men har gitt fansen og andre nysgjerrige anledning til å teste ut varene før et eventuelt kjøp gjennom forhåndslytting på MySpace. Hele det nye albumet er lagt ut. Bandet feirer utgivelsen med konsert på Platekompaniets i Bergen på utgivelsesdagen.

Hove

Fjorden Baby! var det første bandet som ble booket til Hove-festivalen, og presseansvarlig Gaute Drevdal beskrev bandet slik:

— Det er lenge siden norsk rock på norsk har hørtes så vitalt ut som dette. Fjorden baby! Er ekte vare. Det er ubehøvlet nyveiv rett fra den vestlandske undergrunnen. For oss er det en misjon og en glede å være med på å eksponere band som dette for et større publikum, sa han.

Bylarm

Fjorden Baby! er funnet verdige en plass på årets Bylarm-arrangement, og de deltok også i Urørt-finalen i Trondheim. Der utmerket de seg imidlertid ikke bare på en musikalsk måte. I etterkant av arrangementet sendte Samfundet ut en epost til bookingansvarlige over hele landet der de advarte mot bandene Fjorden Baby! og John Olav Nilsen og gjengen. I eposten ble det opplyst at begge er bannlyst fra Studentersamfundet. Overfor Bergensavisen opplyste imidlertid en lang rekke konsertarrangører igår at de ikke har noen planer om å plassere bandene på noen svarteliste.

Anmeldelser

De første anmeldelsene av albumet har allerede begynt å tikke inn, og stort sett er kritikerne svært positive. Dagsavisen mener blant annet at «Fjorden Baby! hører til blant «De Nye Store» i norsk rock. De lever godt opp til forhåndsomtalen. Fallhøyden er stor, men Fjorden er dyp». Oslopuls er enige med Dagsavisens femmer og mener at «denne kvartetten fra den urtriste drabantbyen Loddefjord utenfor Bergen er lansertsom redningen for norsk rock. Og rent kvalitetsmessig gjør de ikke skam på profetien».

Har anmelderne rett? Døm selv her.