- Whitney er på vei tilbake og ja, vi jobber med den nye plata hennes, sa Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen til verdenspressen etter Grammy-showet. Stargate og Whitney Houston har allerede spilt inn en låt og skal snart i studio igjen. Foto: Kim Nygård

Mikkel Storleer Eriksen bekreftet den store nyheten da han snakket med oss på nachspielet etter Grammy-showet.— Ja, vi spilte inn en låt med henne i Atlanta for to uker siden. Den ble veldig bra og kan fort bli singelen på comeback-plata, sier Eriksen. Han er meget imponert over hva det Houston presterte i studio.

— Til alle de som tviler kan jeg bare si en ting: Whitney er tilbake. Stemmen er på plass og det er helt utrolig å jobbe med henne, sier Mikkel.

Whitney Houston falt langt og tungt da det ble klart at hun slet med narkotikamisbruk tidlig på 2000-tallet. Fra 2006 har hun begynt å ta tak i karrieren igjen og nå venter de fleste at hun er tilbake for fullt. Denne helga tok hun store skritt tilbake mot toppen.

Whitney´s back

— Whitney opptrådte på Clive Davis-festen på lørdag – og da sang hun de gamle klassikerne sine og leverte kjempebra, sier den trønderske Grammy-vinneren.

Withney delte ut pris på Grammy-showet, viste fram sine lange ben og var rett og slett på hugget. I gangene på Staples Center der Grammy ble delt ut var det mye snakk om at ”Whitney´s back ”.

Og det er her Stargate har en jobb å gjøre.

Låta som muligens blir Houstons neste single er skrevet sammen med John Tae Austin og Mikkel regner med det blir flere sessioner med souldivaen før plata er i boks.

— Vi fikk en veldig bra kjemi i studio og har flere nye låter som passer henne, sier Mikkel.

En av disse er «Back to Love» som de har skrevet sammen med Claude Kelly. To dager før Grammy-showet, i studioet der Michael Jackson spilte inn «Thriller», gikk diskusjonen om hvilken popstjerne låta passet best til.

— Den er bare ”helt Whitney”, mente Mikkel.

Jay Dave – Jay-Zs høyre hånd og anerkjent talentspeider mente på sin side låta ville vært en perfekt førstelåt på Rihannas neste plate.

Årets produsenter

Whitney blir den ørtende i rekken av verdensartister som vil jobbe med superprodusentene fra Norge. Beyoncé, Janet Jackson, Maria Carey og et dusin andre popstjerner har brukt Stargates låter de siste årene – med stort hell.

Ved nyttår ble Stargate for andre gang utropt til årets produsenter av Billboard.