Elverum levnet ikke Bækkelaget noen sjanse og vant hele 41-24. Sigvaldi Gudjónsson scoret sju mål og var toppscorer foran 1505 tilskuere.

Det ble noe dramatikk mot slutten av kampen, men ikke på grunn av det som sto på resultattavla. Bækkelagets Egil Holmstad fikk direkte rødt kort for en stygg takling av Simen Holand Pettersen. Sistnevnte landet forkjært og fikk seg en smell i venstrehånden.

Seriemester ØIF Arendal vant hjemmekampen mot Nærbø 34-30 etter å ha ledet 16-11 ved pause. Martin Lindell var toppscorer med sju mål foran 1701 tilskuere.

Verre gikk det derimot med Runar Sandefjord og Drammen, som begge røk hjemme for henholdsvis FyllingenBergen og Kolstad.

Begge bortelagene klarte å snu kampen etter å ha ligget klart under i målprotokollen.

FyllingenBergen snudde fra 10-18 til 35-34-seier, mens Drammen hadde en forrykende start mot Kolstad og ledet 6-1 før gjestene skjønte alvoret. Det jevnet seg utover i kampen, men det var trønderne som til slutt kunne trekke det lengste strået i oppgjøret med 27-23.

Returkampene spilles onsdag 3. april, unntatt Bækkelaget – Elverum som spilles søndag. Det spilles best av tre kamper.

Berget Haslum

Haslum hadde en skuffende sesong, men berget iallfall eliteserieplassen med seier i to strake kvalifiseringskamper mot Nøtterøy, begge med ett måls margin. Onsdag ble det 28-27 på bortebane.

Keeper Trond Tjemsland har vunnet serie, cup og sluttspill med Haslum tidligere. Målvakten ble en matchvinner i sin 400. kamp for klubben.

– Dette er nesten det viktigste kampen jeg har spilt. Det var to utrolig spennende og morsomme kamper å spille, sa han til Budstikka.no etter flere viktige redninger.