Stavanger (Aftenbladet): Etter 4-2 seieren over Sogndal lørdag, kom Jonevret med et hjertesukk til journalistene, der han blant annet mente at styret bør revurdere målet om at Viking skal kjempe om gullet neste sesong:

«Jeg fikk beskjed om at økonomien skulle være på plass for ett år siden, eller faktisk halvannet år siden. Etter det jeg forstår kan det fortsatt ta et halvt til ett år før vi kan kjøpe spillere. Da tror jeg styret får revurdere målene om at vi skal kjempe om seriegullet neste år», sa Jonevret blant annet. Dette ble referert i både VG og Aftenbladet.

Helt samstemte

Mandag ba styreleder Geir Solstad om et møte med både trener Kjell Jonevret og administrerende direktør Arne Larsen Økland. Og nå er trener og styreleder igjen på bølgelengde:

— Kjell var lei seg for at noen kommentarer som falt i et adrenalin-kick etter kampen ble slått opp på den måten, vi har nemlig nøyaktige samme oppfatning av Vikings målsetting. Det vil si at langtidsmålene som ble vedtatt for tre år siden står ved lag. Her var første punkt at vi skal gå i økonomisk balanse i 2014, noe vi er i ferd med å klare. Vi er også enige om at den sportslige utviklingen, som konkluderer med at vi skal være et topplag i år to (2015), er innen rekkevidde. Vi mangler bare noen få poeng på å være der nå, og er enige om at det er en naturlig målsetting i 2015. For meg var det greit å få bekreftet at trener, styre og administrasjonen har den samme oppfatningen, sier styreleder Geir Solstad til Aftenbladet.

Tråkket på tærne

Trener Kjell Jonevret medgir at han ble litt overrasket over at VG og Aftenbladet valgte å vinkle sine saker etter Sogndal-kampen på en måte som kunne oppfattes negativt:

— Jeg så ikke denne komme. Jeg har pratet med dere i pressen om Vikings målsettinger hundre ganger, og trodde alle visste at jeg står bak styret og administrasjonen. Disse folkene jobber knallhardt for Vikings beste, og jeg forstår at Geir Solstad kan oppfatte at jeg tråkket ham på tærne. Fra mitt ståsted føler jeg at uttalelsene ble tatt litt ut av sin sammenheng. Man skal ikke tro på alt som står i avisene. I Viking deler vi gleder og sorger, og jeg er glad for at jeg fikk understreket overfor Geir (Solstad) at jeg står bak ham og styret, sier Viking-treneren til Aftenbladet.