Blant dem som mener sparkingen er en gal avgjørelse, er den norske fotballkonsulenten Tor-Kristian Karlsen.

— Trist å se AVB (André Villas-Boas) forlate Spurs. Ung manager med nye og friske ideer som jobbet under enormt press. Ikke lett. Han kommer tilbake, skriver Karlsen på Twitter.

Straks Villas-Boas-exiten var kjent, foreslo tidligere Tottenham-eier Lord Sugar straks en managerduo bestående av Les Ferdinand og Tim Sherwood.

Gammelsjefen

Tidligere Tottenham-manager Harry Redknapp tok overfor Talksport til orde for at Villas-Boas burde fått mer tid.

- Jeg synes det blir overreagert for raskt. Du taper et par kamper nå, og du er i trøbbel, det burde ikke være sånn, sier Redknapp.

— Enten synes du noen er god til jobben sin, eller så synes du ikke de er det. Og når du gir noen en jobb, burde du gi dem tid og la dem gjøre jobben, fortsatte Redknapp.

Kritikk fra Neville

Sky Sports-ekspert Gary Neville er også på den siden av gjerdet som mener managere fortjener mer tid enn det Villas-Boas fikk.

— Så AVB er borte nå! Måtte spille inn sju nye spillere, noe som tar TID TID TID! Tullete! La ham gjøre ferdig jobben sin! twitrer en opprørt og engasjert Neville.

- Statsministere og presidenter blir valgt for fire og fem år av en grunn! poengterer Neville videre.

Tottenham-fans og fotballinteresserte har naturligvis også diskutert hvem som blir Tottenhams neste manager.

Jürgen Klinsmann, Fabio Capello, Michael Laudrup, Guus Hiddink, Frank de Boer, Glenn Hoddle, Ole Gunnar Solskjær, Marcelo Bielsa og Mauricio Pochettino er alle blant navnene som har blitt nevnt - i tillegg til Lord Sugars Ferdinand/Sherwood.

Italiensk outsider

Tor-Kristian Karlsen - med bakgrunn fra mange roller i internasjonal fotball, blant annet som både speider og sportsdirektør - lanserer dessuten Zenit-bossen Luciano Spalletti. Karlsen viser til at Spalletti kjenner Tottenhams sportssjef Franco Baldini fra før.

- Spalletti er min absolutte favoritt. Pochettino interessant også. Laudrup, et trygt og solid valg. Jeg elsker Bielsa, men det blir altfor risikabelt, mener jeg, skriver Karlsen på Twitter.

Men da må i så fall Spalletti lokkes bort fra Zenit, som fortsatt henger med i Champions League og i dag ble trukket mot Borussia Dortmund i åttendedelsfinalen. Tottenham på sin side skal spille i B-turneringen Europa League etter jul, de skal møte Dnipro.

Det kan hende at Spurs i så fall må tåle å vente med å få inn den nye mannen til etter at Zenit er ute av Champions League.

Foreløpig er det Alan Sugar-favoritt Tim Sherwood som rykker opp fra sin stilling i trenersystemet og skal styre laget på midlertidig basis.