Med søndagens 1-0-seier mot Atlético Madrid ble Villarreal det første bortelaget som har vunnet på hovedstadsklubbens bane i serien siden Barcelona i mai 2013. Begge lagene kom til kampen med tre strake seirer i serien og stinne av selvtillit. Med seier kunne Atlético klatre opp à poeng med Barcelona, som overraskende spilte uavgjort mot Getafe lørdag. Villarreal snuser på sin side på mesterligaplass og er bare tre poeng bak 4.-plasserte Sevilla etter søndagens tre poeng.

På Vicente Calderón skulle det ta over 80 minutter før den avgjørende scoringen kom. 21 år gamle Luciano Vietto scoret sitt femte mål i serien denne sesongen da han satte inn 1-0-scoringen like før slutt.

— Det var en jevn kamp med hensyn til sjanser, og det laget som er mest effektivt vil alltid ha en større mulighet til å vinne, sa Atlético-trener Diego Simeone.

Gamle kjente

Matchvinner Vietto var i ung alder Atlético-trenerens elev i Racing Club i Argentina, og talentet fikk sin debut som 17-åring under Simeone.

— Jeg vil alltid være takknemlig for at han trodde på meg og ga meg debuten, sa Vietto etter kampen.

— Jeg er glad på hans vegne til tross for at det hadde gått mer enn ett år uten at vi hadde tapt her, medga Simeone.

På eget gress står Atlético bokført med seks seirer og én uavgjort denne sesongen. Etter søndagen kamp kunne de også føre på ett tap.

God Real-helg

Heller ikke Sevilla vant sin kamp søndag. Hjemme mot Eibar ble det bare 0-0 for manager Unai Emery og hans mannskap. Resultatet betyr at bare Real Madrid av de fire øverste lagene tok tre poeng denne helgen. De hvitkledde vant 4-1 mot Almeria fredag.

Real Sociedad og Athletic Bilbao avsluttet fotballsøndagen med 1-1 etter scoringer av Carlos Vela og Óscar de Marcos. Gjestene ble redusert til ti mann ti minutter før slutt, men til tross for store muligheter klarte ikke Real Sociedad å utnytte overtaket.

I søndagens første kamp i Spania vant Espanyol 2-1 over Granada. (©NTB)