NORGE-CANADA 2-3

MINSK (aftenposten.no): VM var allerede over for Norge før dagens kamp mot Canada. Ikke ble det nedrykksstrid, og ikke ble det kvartfinale.

Men Roy Johansens gutter ønsket å avslutte VM med stil.

Ikke overraskende var det Canada som tok tak i kampen fra dropp. Isen i Norges sone var adskillig mer oppgått enn i Canadas sone etter halvspilt periode.

Men Steffen Søberg, som igjen fikk tillit i det norske målet, hadde god kontroll på det Canada kastet mot ham.

Norge i føringen

I motsatt ende av banen fikk også Norge sine muligheter mot et ikke altfor inspirert og tent Canada.

Både Jonas Djupvik Løvlie og Martin Røymark fikk brukbare muligheter til å score sine første VM-mål i Minsk.

Rekken med Olimb x 2 og Anders Bastiansen, som har vært god i hele VM, fikk også snurr på staute og solide kanadiere. Men da kaptein Bastiansen fikk skyte relativt upresset fire meter foran keeper, ble det samme melodi som tidligere i mesterskap. Bom.

Men da Canada fikk en mann utvist like etter fikk Bastiansen sin revansje.

Kapteinen vant droppen, mistet pucken, snappet den tilbake og satte inn 1-0 til Norge med 6.55 igjen på klokka i den 1. perioden. En fin vitamininnsprøytning for de norske spillerne som før kampen mot Canada sto med fire strake tap.

Norge pådro seg flere utvisninger på tampen av 1. periode. Og Canada la et voldsomt press på Norge. Men Steffen Søberg og hans trofaste hjelpere holdt unna til pause. En solid periode av det norske laget.

Utvisninger og mål

Men da Norge fortsatte å pådra seg unødvendige utvisninger måtte det komme mål i mot. Og det gjorde det.

Tre minutter ut i 2. periode, med Mats Trygg utvist, satt den. Joel Ward styrte inn skuddet fra Ryan Ellis, og pucken forsvant inn mellom leggskinnene til Steffen Søberg.

Absolutt ingenting å si på at Canada også fikk et mål.

Men også i midtperioden klarte Norge å vaske frem noen skikkelige sjanser. Niklas Roest fik sjansen alene med Canadas målvakt James Reimer. Men skuddet ble reddet.

Og da Olimb-rekken hadde snurret rundt med Canada en stund, fant Mathis Olimb Mads Hansen med en utsøkt pasning. Hansen fikk komme alene mot Reimer og satte lekkert inn 2-1 til Norge, med snaut åtte minutter igjen av perioden. Fantastiske prestasjoner av både Olimb og Hansen.

Men så fort Canada virkelig ville og la litt ekstra i, satt den. Som da Mark Scheifele fikk slå inn 2-2 på returen fra Kevin Bieksa sitt skudd. Og med trøkk og trafikk foran Steffen Søberg fikk Schiefele en enkel jobb med å pirke inn utligningen.

Men Canada hadde ikke sett ut som de ville eller orket til nå i kampen. Men det gjorde de de siste minuttene av perioden. Og da var Norge knapt ute av egen sone.

Men 2-2 etter to perioder lar seg høre.

Avgjørelsen

3. periode åpnet med dobbeltsjanse til Canada. Pucken danset på tverrliggeren før Steffen Søberg fikk avverget. Like etter var det Norge som fikk sine sjanser. En herlig åpning på 3. periode.

Også i denne perioden hadde Canada matchen, og etter 11 minutter kom også 3-2-målet. Norge, i undertall, selvfølgelig, klarte ikke å ta unna foran eget mål da Joel Ward fikk stå alene foran Steffen Søberg og dytte inn 3-2. Og etter scoringen tok matchen skikkelig fyr. Det bølget, ble taklet og skutt i alle retninger.

Og da Canada pådro seg en to minutters utvisning, om enn noe billig idømt, så fikk Norge sjansen i overtall. Landslagssjef Roy Johansen tok time out og la planen sammen med spillerne. Uret i hallen viste tre minutter igjen å spille.

Men Norge klarte aldri å utligne, tross at laget tok ut keeper.

Dermed vant Canada 3-2