Fjorårets cupfinalister møttes igjen da den første serierunden i eliteserien ble avsluttet. Etter å ha tapt både gullet og cupfinalen mot Molde i fjor, må det ha smakt ekstra godt for telemarkingene da Ole Jørgen Halvorsen stanget inn den avgjørende scoringen ett minutt før slutt.

Og at det smakte godt la ikke Odd-trener Dag Eilev Fagermo, som ved flere anledninger har vært i munnhuggeri med Molde, spesielt skjul på.

— Tre nydelige poeng. De tre beste sannsynligvis hele sesongen, sa han til sine gutter i garderoben i et klipp publisert på TV2.no.

Enorme Molde-muligheter

I et intervju med kanalen senere på kvelden utdypet Fagermo hvordan seieren mot fjorårets seriemøster føltes.

— Det jobbes og det bløs. Det kjennertegner det laget her, det er viktige egenskaper og det er jeg stolt av, sier han.

Så godt smaker tre poeng på Aker Stadion for Dag Eilev Fagermo Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Men at Fagermo og hans spillere skulle juble for tre poeng på Aker Stadion var ikke noen selvfølge underveis i oppgjøret. Hjemmelaget skapte enorme sjanser underveis, og det var på grensen til utrolig at det tok 89 minutter før de fikk nettsus.— Det er jo veldig fortjent at Molde får 1-1. På en annen side er det i det 89. minutt og da er det ekstremt surt. Samtidig prøvde jeg å få laget frem. Det greide vi og da fikk vi en corner som vi scorer på. Da er vi heldige, sier Fagermo til Romsdals Budstikke.

— Selv om vi skaper nok handler det om å sette de sjansene. Jeg går herfra med en god prestasjon i ryggmargen, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud til TV 2 om kampen.

- Et spennende potensial

En viktig årsak til at Odd kunne reise hjem til Skien med poeng, var lagets unge sisteskanse Sondre Rossbach.

— Vi hadde et enormt trykk mot oss i perioder, men keeperens beste venn er stolpen og vi får hjelp av den i dag, sier unggutten til TV 2 om Moldes sjansesløsing.

Etter at evigunge Frode Johnsen sendte Odd i føringen, utlignet Mohamed Elyounoussi rett før full tid. Men nesten direkte svarte Odd Grenland og Ole Jørgen Halvorsen.

— Det er jo det man drømmer om. Det er en utrolig følelse å bli matchvinner, sier Halvorsen til Romsdals Budstikke.

— Vi får lære av det og komme sterkere tilbake neste helg, sier Molde-keeper Ørjan Nyland.

I fjor ble det seriebronse og cupsølv på Odd. Trener Dag Eilev Fagermo sier følgende om sitt mannskap:

— Vi har et potensial som kan ble veldig spennende utover sesongen, sier han til TV 2.