Fotball: 03.07 2011 , Tippeligaen Eliteserien ,Start - SogndalMats Solheim i duell med Mads Stokkelien Foto: Jakob Haugaa

Stabæk – Hønefoss 0-0

Forrige helg hadde Stokkelien straffescoring og to målgivende pasninger da Start slo Stabæk 4-2 i Sørlandshallen. Tirsdag spilte han på topp for Petter Belsviks nykomponerte mannskap i en kamp over 4 x 20 minutter mot Hønefoss.

Mest som møtespiss denne gangen, men allerede nå ser Stokkelien og 18 år gamle Franc Boli fra Elfenbenskysten ut som et spisspar som kan skape noe i eliteserien.

— Jeg så ham jo mot oss for en uke siden og merket meg at han er bra. Vi er litt forskjellig spillertyper som kan utfylle hverandre og forhåpentlig danne et bra par på topp. Jeg ser frem til å utvikle det samarbeidet, sa Stokkelien til aftenposten.no.

Boli var nærmest Stabæk-scoring da han løftet ballen over Hønefoss-keeper Lars Stubhaug, men avslutningen gikk så vidt utenfor stolpen.

Strafferedning

Hønefoss var nærmere: Jan Kjell Larsen reddet mesterlig et straffespark fra Remond Mendy, mens Roope Riski og Kevin Beugre misbrukte hver sin store mulighet.

Etter krisesesongen 2011, spår de fleste nedrykk for et Stabæk-lag som har mistet nesten alle sine største profiler.

Det skremte ikke Mads Stokkelien.

- For meg er det kjempemotivasjon å komme til den klubben. Stabæk er kjent for å spille underholdende og fin fotball, en fotball jeg alltid har likt. Jeg hadde et møte med Petter Belsvik og fikk veldig trua på prosjektet. Jeg er her for å ta nye steg som fotballspiller, og syns vi har veldig mange bra spillere, sa spissen som fikk et gjennombrudd i 2009 med 10 seriemål.

Så hadde han fem i 2010, men ingen på 16 opptredener i Start-trøya (14 som innbytter) i fjorårssesongen, der han slet med skader og Start til slutt rykket ned.

Nettopp Start-sesongen og nedrykket er noe av motivasjonen for både Mads Stokkelien og Christer Kleiven, som også debuterte for Stabæk i går.

— Det var tungt i fjor, men jeg håper dette er sesongen hvor vi kommer tilbake, understreker Stokkelien.

- Skal overraske

Petter Belsvik har tatt på seg en tøff treneroppgave, men er optimist.

— Vi skal overraske, det er målsettinga, fastslår Stabæk-treneren.

Han har allerede et par konstellasjoner som virker solide, Boli-Stokkelien på topp og Christer Kleiven og Adnan Haidar på sentral midtbane. Haidar (22) slapp sjelden til i den tøffe konkurransen om midtbaneplasser i Vålerenga, men her har Stabæk en spiller som kan holde på ballen og være kreativ.

— Haidar er kvikk og god, så det blir bra når han og Kleiven blir samspilte. Dessuten har vi Herman Stengel i bakhånd, han er ung og fremadstormende. Boli og Stokkelien forventer vi skal gjøre mye ugagn.

Og Belsvik har spillere som har valgt Stabæk på tross av utgangspunktet – og som da er innstilt på å kjempe mot oddsene.

- Vi begynner å se ut som et lag nå, og har en sulten gjeng som jeg er overbevist om vil bli bedre og bedre utover i sesongen, understreker mannen som scoret 159 mål på toppnivå – og som nå får en ilddåp som hovedtrener.