Norges kamp mot England på Wembley i neste måned blir ikke vist på åpen TV-kanal.

Kampen vil være tilgjengelig for alle — på nett. Det er Viasat som har sikret seg rettighetene til Norges siste treningskamp foran EM-kvalifiseringen mot Italia.

De har bestemt seg for å sende kampen på betalkanalen Viasat Fotball.Viasat Fotball har et begrenset antall brukere i Norge.

— Alle skal få

— Alle vil likevel ha mulighet til å se kampen gratis på nett, sier Stian Aune Kleppo, sportssjef i Viasat.

Men før du skrur på PC og nettbrett for å nyte kampen fra Wembley, er du nødt til å registrere deg og logge inn på Viasats nettjeneste Viaplay.

- Vi ønsker å gi dette som et ekstra tilbud til våre trofaste sportskunder. Samtidig vil vi åpne opp denne kampen slik at alle kan se den på nett uten å betale noe som helst , sier Aune Kleppo til Aftenposten.no.

Han legger ikke skjul på at Viasat bruker denne muligheten til å gjøre flest mulig kjent med deres nettjeneste Viaplay foran Champions League-sesongen. Den store europeiske fotballturneringen er Viasats viktigste sportsrettighet.

Stian Aune Kleppo er heller ikke redd for at det skal by på problemer med å levere kampen til alle som ønsker å se kampen på nett.

— Vi har digital kapasitet til dette, bedyrer han.

Liker det ikke

I Norges Fotballforbund er de ikke bare begeistret for at kampen ikke skal vises på en av de åpne norske TV-kanalene.

— Men det er nå slik det er blitt med TV-rettigheter. Det er det engelske fotballforbundet (FA) som har rettighetene til denne kampen. Vi har ingen innflytelse på hvem de solgte den til, sier Svein Graff, informasjonsdirektør i NFF.

Han sier at de gjerne hadde sett at kampen var tilgjengelig for alle.

— Nå er det slik at alle hjemme- og bortekamper i den neste kvalifiseringen til EM, samt vennskapskamper kommer til å gå på åpne kanaler, sier Graff.