AaFK har hatt ei marerittuke med det pinlige cuptapet mot Brattvåg, som ble etterfulgt av nok en pinlig opptreden mot Sogndal og tap 4-1. AaFK står dermed med svært svake sju poeng etter de ni første serierundene.

Men AaFK fikk en drømmestart på kampen allerede før minuttet var spilt. Peter Orry Larsen stusset en ball videre til Mos inne i 16 meteren, som vendte med ballen og banket den i mål etter 52 sekunder. Ti minutter senere kunne Sogndal svart ved Ole Amund Sveen som fikk avslutte etter et innlegg, men ei glimrende redning av Andreas Lie hindret scoring.

Men to minuttere senere satte nevnte Sveen inn utligningen på Color Line stadion. Et godt innlegg på kanten havnet hos Sogndal-spilleren som enkelt kunne sette den i mål fra to-tre meters hold mellom to AaFK-forsvarere.

Uavgjort til pause

Sogndal kjørte over Aalesund. Foto: NTB scanpix

Bortelaget kunne gått opp i ledelsen ti minutter før pause ved Martin Ramsland, men en strålende enhåndsredning fra Lie hindret scoring. AaFK og Sogndal hadde hver sin sjanse til før pause, men det sto 1-1 etter de første 45 minuttene.AaFK fikk andre omgangs første sjanse allerede etter tre minutter, men avslutningen fra Orry Larsen ble stoppet etter et godt innlegg fra Mos. Men andre vegen smalt det igjen. Seks minutter ut i omgangen gikk et innlegg fra kanten forbi to AaFK-spiller, i beina på en av hjemmelagets spillere og i mål til 2-1 til Sogndal.

Horribelt kvarter

Etter scoringen fulgte et horribelt kvarter der hjemmelaget slapp inn to mål. Det første målet kommer etter at Mikkel Kirkeskov skal slå ei pasning bakover i banen, men så blir den snappet av Sogndals Gilbert Koomson. Hans avslutning går først på keeper, så setter Ramsland enkelt inn 3-1 til bortelaget.

Sogndals fjerde scoring er det Koomson som setter inn, men nok en gang går skuddet via en AaFK-spiller og i mål. Etter den fjerde scoringen gikk luften ut av ballongen for både hjemme – og bortelaget. Det ble skapt svært lite i siste del av kampen.