Mikko Kokslien feiret sin 27-årsdag med å gå seg opp fra en 17. plass til 2. plass under dagens kombinertkonkurranse i Holmenkollen.

— Jeg trodde ikke jeg skulle klare å gå meg opp på pallen etter å ha ligget så langt bak , sier bursdagsbarnet.

Lillehammer-gutten måtte starte hele 1.50 bak Taihei Kato og mente det var håpløst å ta igjen japaneren på ti kilometer. Etter å ha gått et fantastisk langrenn fikk han likevel heng på Kato oppe på sletta i bakkant av stadion og på oppløpet var nordmannen rasket. Seier ble det imidlertid ikke. Den sikret amerikanske Bryan Fletcher seg etter å ha gått seg opp fra en tredjeplass. Dermed ble det 2. plass for andre dagen på rad for Kokslien.

Prioriterer VM og OL

- Jeg er veldig fornøyd med helgen og forventet ærlig talt ikke å komme på pallen i dag etter hoppingen , sier Koksliten.

Etter jul har han vært på pallen åtte ganger. Å ta opp jakten på Jason Lamy Chappuis og verdenscuptrofeet neste år har imidlertid ikke Lillehammer-løperen noen store planer om.

- Jason har vunnet tre år på rad nå og er veldig sterk. De neste årene er det også VM og OL og det er større mål for meg å vinne det , sier Kokslien før han titter bort på Chappuis trofé.

— Men den er fin¿, sier han og smiler.

I år endte han som nummer tre.

Vant lagkonkurransen

Kokslien har uansett nok å feire i kveld. I tillegg til egen bursdag og to andreplasser i Kollen vant det norske laget lagkonkurransen i verdenscupen sammenlagt.

Franske Chappuis gikk inn til 8. plass. Det holdt til å sikre verdenscupen sammenlagt foran japanske Akito Watabe.