Den norske travkongen Yarrah Boko vant storløpet Prix de Belgique på Vincennes travbane i Paris søndag.

Det var annet år på rad at stortraveren fra Ådal vant dette løpet, og hesten tjente 504.000 norske kroner for seieren. Vinnertiden ble sterke 1.13,8 over distansen 2850 meter med voltestart.

Toppkusken Pierre Vercruysse sendte Yarrah Boko rett til tet på startsiden, men slapp føringen med en gang. Fra det tredje paret innvendig så det litt mørkt ut i den siste svingen, men da fant Vercruysse åpningen.

Ned oppløpet spurtet Yarrah Boko som en løve, men seiersmarginen ble bare et hode. Trener Trond Anderssen strålte etter seieren og skrøt uhemmet av Vercruysse.

— Ja, han er verdensmester for travkusker, og han ga Yarrah Boko et helt perfekt løp. Han smilte bare til meg etter at oppvarmingen var over. Da skjønte jeg at sjansene var gode, men jeg var ikke sikker, sa han.

— Yarrah Boko var sliten da vi tok ham ut av løpene, og jeg trodde han trengte denne gjennomkjøringen. Det gjorde han ikke, og nå starter vi i verdens største travløp, Prix d'Amerique, søndag om to uker, sa en kjempeglad Trond Anderssen til NTB. (©NTB)