Etter 31 minutter sendte Lehne Olsen TIL i ledelsen etter en duell med Sarpsborg 08s keeper Arild Østbø litt utpå bærtur.

— Det er ikke stygt å si at det burde være frispark i den situasjonen. Jeg holder armen hans så han ikke får tatt ballen med henda, så den er grei den, jeg skal innrømme det, sier Thomas Lehne Olsen til iTromsø.

Måljeger Olsen

TIL-trener Bård Flovik var godt fornøyd med Lehne Olsens tos coringer.

— Vi har hørt at angrepsspillerne vår scorer lite. Nå scoret Thomas borte mot Start sist og vi ser på hver avslutningstrening at han er en av de skarpeste vi har. Dette var hans 7. og 8. mål for sesongen, så det begynner å ligne noe, sier Flovik.

Thomas Lehne Olsen scoret to mål for Tromsø, men innrømmet etter kampslutt at den første burde vært annullert. Foto: NTB Scanpix

Etter en meget god 1. omgang og fortjent 1-0-ledelse til pause for "Gutan", var de tilbake til gamle synder i 2. omgang, fikk to mål i fleisen og så ut til å gå av banen med null poeng, før Lehne Olsen dukket opp igjen med 11 minutter igjen å spille, til det "hele" Sarpsborg stadion mener var offside.— Jeg har ikke sett bilder på den situasjonen, jeg var mer opptatt av å sette ballen imål, gliser tomålsscoreren, som nok en gang var iskald foran mål.

(Krever innlogging)

— Skuffende

Lehne Olsen mener TIL kunne fått enda mer ut av kampen.

— Vi spiller en så å si perfekt 1. omgang. De har vel et par farligheter, mens vi har 3-4 og to i stolpen, så det er litt skuffende at vi ikke klarer å ta med os det i 2. omgang og tette skikkelig igjen, men vi er fornøyd med at vi får med oss ett poeng og henter oss inn igjen.

For 25-åringen fra Moelv innrømmer at de fulgte godt med i nedrykksstriden utover i kampen.

— Da jeg hørte over anlegget at Bodø og Stabæk lå under, innså jeg at vi hadde en kjempemulighet til å rykke ifra, så da var det ekstra surt at vi slapp inn to mål. Men vi viser styrke og kommer tilbake og får med os ett poeng som kan vise seg å være kjempeviktig, sier Lehne Olsen.

- I våre hender

TIL er nå oppe på "sikker plass" med 31 poeng, kun bak Lillestrøm på dårlige målforskjell, med ett poeng ned til Bodø/Glimt på kvalik og tre poeng ned til Stabæk på direkte nedrykk.

— Det ligger i våre hender nå. Nå skal vi bygge opp en kraftfull mentalitet. Vi har én uke og én kamp igjen å mobilisere nok. Vi er ydmyk nok til å innse at vi har vært dårlig siste del av høstsesongen og ikke kan slippe oss nedpå. Vi har en veldig viktig kamp neste søndag og det er to ting vi tar med oss fra denne kampen. Det ene er inngangen til kampen som er veldig sterk, det andre er at vi klarer å komme tilbake når vi ligger under 2-1 og den styrken vi viser der, sier Flovik, foran skjebnekampen hjemme mot Odd 6. november.