— Dette er veldig trist for alle som har et hjerte for Åndalsnes IF. Og det har jeg fortsatt. Det er klubben jeg er flasket opp i, sier Øyvind Gjerde, sjøl AaFK-spiller fram til 1. januar. Etter den tid er det usikkert for hvilken klubben Gjerde spiller.

— Ikke en tanke at du hjelper Åndalsnes IF og spiller for dem i 2004?

— Nei, jeg føler fortsatt at jeg har mye ugjort som fotballspiller. Og jeg kan ikke tenke meg å spille lavere enn i 1. divisjon, sier 26-åringen. Som spilte fire sesonger for ÅIF.

— Jeg kom med på A-laget til ÅIF i 1993, da vi spilte første gang i 1. divisjon. I -94 spilte vi blant annet mot Molde i denne divisjonen. Vi var to sesonger i 1. divisjon, minnes Gjerde.

Ingen tilbud

Han forlot de blå/gule etter 1996-sesongen da han skulle avtjene sin førstegangstjeneste på Østlandet. Da ble Gjerde innlemmet i Lillestrøm SKs stall før han i 2000 kom til Aalesunds FK.

Nå er ikke Gjerde lenger ønsket i AaFK, men han har kontrakt med de oransje ut desember måned.

— Jeg har ingen konkrete tilbud, men skal nå sjøl sjekke hvordan det står til i markedet, sier Gjerde. Som ikke har fått mye spilletid i eliteserien. Gjerdes høydepunkt i år kom 22. juni da han fikk noen minutter på Molde stadion. På ett av kampens siste spark avgjorde han oppgjøret til AaFKs fordel med sin 3-2-scoring.