TYSKLAND-FRANKRIKE 0-2

Michel Platini i 1984, Zinedine Zidane i 1998 — og Antoine Griezmann i 2016?

Atlético Madrid-stjernen Antoine Griezmann er i ferd med å stjele showet i årets fotball-EM. Etter to mål mot Tyskland har han nå scoret dobbelt så mange mål som noen annen spiller i mesterskapet.

– Dette var en lagseier. Det er takket være laget at vi er i finalen. Nå skal vi nyte denne kvelden, sa tomålsscorer Griezmann etter kampslutt, ifølgeBBC.

Fikk du med deg at Griezmanns søster måtte flykte fra Paris-terroren? - Hadde blod over hele meg.

Her jubler Antoine Griezmann og Paul Pogba - de kanskje to fremste symbolene på det unge, franske laget - etter semifinaleseieren over Tyskland torsdag kveld. Foto: REUTERS

Og kanskje smakte de to målene ekstra godt. Griezmann var nemlig sønderknust etter 0-1-tapet for nettopp Tyskland i VM-kvartfinalen i 2014. Angriperens modige tårer etter det nederlaget ble symbolet på et lag som ikke hadde nådd sitt potensial.— Dette er den største skuffelsen i karrièren min, sa Griezmann til TV-kanalen RTL etterpå, før han la til:

— Jeg var stolt over å være her, det var en drøm. Men nå har vi et EM å forberede oss til.

Kanskje var det den skuffelsen som drev angriperen i kveld. Uansett fikk han altså sin ultimate revansje, i form av sitt femte og sjette EM-mål

Hylles av Henry

Og hyllesten i sosiale medier lot ikke vente på seg.

— Hovedmannen var Antoine Griezmann. Vi visste han måtte spille en slik kamp. Vi har en helt igjen - en spiss som kan vinne turneringer for oss. Forhåpentligvis, sier fotballegenden Thierry Henry i BBC-studio etter kampen, ifølge kanalens live-dekning.

— Griezmann, turneringens spiller, skriver The Times-journalist Henry Winter på sin Twitter-konto.

— Griezmann er nå verdt mer enn Mona Lisa, skriver tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft på sin Twitter-konto.

— Antoine Griezmann har scoret like mange mål i EM som Thierry Henry og ett mer enn Zinedine Zidane, påpeker den engelske fotballegenden Gary Lineker på sin Twitter-konto.

Nå venter Portugal i finalen for Antoine Griezmann & Co. Den kampen spilles i Saint-Denis utenfor Paris søndag.

UTTALELSEN SOM VEKKER HARME: - Folk vil ikke ha Jerome Boateng som nabo.

26 ÅR ETTER GJENFORENINGEN: Her er kartet som viser at Tyskland fortsatt er delt i to - på fotballbanen.