LONDON: Bartosz Piasecki (25) er sensasjonelt klar for finale i fekting.

25-åringen fra Bygdø Fekteklubb møter Ruben Limardo Garcon fra Venezuela i finalen klokken 21.00 onsdag. Det gjør han etter å ha hatt en fantastisk dag i Excel-arenaen.

I semifinalen slo han sørkoreanske Jung Jin-sun i en intens kamp.

— Det er helt utrolig. Det var en jevn kamp hele tiden, og jeg fikk 14-11, og da burde det gått bra. Men jeg gjorde to juniorfeil – for liksom å bli ferdig. Det går ikke på dette nivået, sa Piasecki etter semifinalen og lovet at han ikke skulle gjøre det igjen.

De to fulgte hverandre tett og plukket poeng samtidig nesten hele veien i første treminuttersperiode som endte 5-5. I annen periode tok 25-åringen ledelsen, men sørkoreaneren hentet ham inn igjen til 10-10. Les også:

Gledesscener

I siste omgang dro Piasecki fra med 12-11, 13-11 og 14-11. Men så kom altså koreaneren tilbake igjen, og det ble meget intenst. Men da det gjensto 1.25 minutt, satte nordmannen inn det avgjørende støtet med kården som ga 15 poeng. Førstemann som får 15 poeng, vinner nemlig kampen.

Og da var det uvirkelige virkelig under scenebelysningen i Excel Arena.

— Det er helt fantastisk. Nå blir det garantert enten gull eller sølv. Det er uvirkelig å tenke på, sa den høyreiste fekteren (196 cm).

Han har en 16. plass fra EM tidligere i år, og trenes av sin far Mariusz Piasecki, som er landslagstrener og generalsekretær i fekteforbundet. Pappa fektet selv for Polen i sin ungdom.

PS! Finalen er klokken 21.

KAN TA GULL: Bartosz Piasecki kjemper om norsk gullmedalje onsdag kveld. (Foto: Trond Tandberg)

3. runde:

Piasecki: 15 poeng

Jung: 13 poeng

2. runde:

Piasecki: 10 poeng

Jung: 10 poeng

1. runde:

Piasecki: 5 poeng

Jung: 5 poeng

  • Følg kampen direkte her!