DRAMMEN 20080921:TILs Ruben Y. Jenssen ( til venstre) i duell med Ousman Nyan under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Tromsø på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Foto: Bendiksby, Terje

DRAMMEN: Med Fredrikstads tap mot Bodø/Glimt i går og hadde Tromsø en gylden mulighet til å ta et solid grep om andre plassen og også legge press på Stabæk som spiller kveldskampen i eliteserien.

Og Steinar Nilsens menn gjorde nettopp det i Drammen.

Men det var hjemmelaget som åpnet best på eget gress. Anført av en frisk Steffen Nystrøm på venstrekanten så ikke hjemmelaget ut til å savne langtidsskadde Mattias Andersson. Nystrøm hold til tider lekestue med Roger Risholt som så tydelig ukomfortabel ut på en noe uvant høyreback.

Og hjemmelaget skulle også ta ledelsen i solskinnet på Marienlyst.

Les også:

Etter snaue 20 minutter slurvet Tromsø-forsvaret og ballen endte hos Christer George. Midtbanemannen slo til David Nielsen som kom seg vakkert fri og forserte alene mot Sead Ramovic i Tromsøburet.

Den danske spissen fikk ballen forbi keeperen, men ble meid ned og dommer Ken Henry Johansen var på vei mot straffemerket. Men før dommeren fikk fløyta til munnen kastet Christer George seg inn og skled inn ledelse for Strømsgodset.

Men gjestene fra nord med medaljer i sikte ga seg ikke og kjempet seg tilbake i kampen. Et vakkert soloraid av Tommy Knarvik fikk Strømsgodset-forsvaret til å virke svimle og spissen fikk lagt ballen til Ruben Yttergård Jensen som ga videre til Tommy Knarvik.

Fra om lag 20 meter fyrte Knarvik i vei en kanonkule som gikk via et godsetbein og inn ved Espen Johnsens lengste hjørne.

Tromsøs redusering kom på verst mulig tidspunkt for Strømsgodset. Espen Johnsen måtte plukke ballen ut av nettet kun to minutter før pause.

Sjokkbølger i Drammen

Og gjestene fra nord fortsatte der de slapp før hvilen. Etter kun fem minutter kom Tromsøs andre mål som sendte "Gutan" opp i føringen på Marienlyst.

Kevin Larsen fikk både tid og rom på fem meter og knallet ballen forbi en sjanseløs Espen Johnsen.

En scoring som så ut til å virke som en vitamininnsprøytning for gjestene. Tromsø fortsatte å presse på i minuttene etter scoringen og hadde Doulgas Sequeira vært mer presis på en heading fra fem meter etter 58 minutter ville mye av kampen vært punktert før timen.

Malte på

Men presset skulle gi uttelling for Steinar Nilsens menn.

Et presist slått frispark fra Joel Lindpere fant Miika Koppinen totalt umarkert på fem meter. Midtstopperen fikk enkelt heade inn tomålsledelse for Tromsø etter 77 minutter.

Selv om Tromsø skapte mye, var også Strømsgodset farlig frempå.

På et hjørnespark fikk Glenn Andersen gå alene opp og stusse mot mål, men dessverre for hjemmelaget gikk midtstopperens heading like utenfor målet til Ramovic. Også David Nielsen var farlig frempå, men avslutningen fra spiss vinkel gikk rett på Sead Ramovic.

Grep om sølvet

Men med full pott for Steinar Nilsens menn i Drammen har Tromsø koblet et solid grep om sølvet. Bodø/Glimt har for alvor meldt seg på i kampen om edelt metall etter tre poeng på Aspmyra i går.

Gultrøyene er oppe i 35 poeng og er kun fire poeng bak Tromsø. Også Lyn har sneket seg med i kampen om å ta medaljer, men tapte hjemme på Ullevål mot Molde. Dermed er Oslolaget fortsatt på 32 poeng, sju bak Tromsø.

I neste runde venter Lillestrøm på eget gress for "Gutan".