SANDVIKA (aftenposten.no): Torsdag ble alle de tiltalte i overgangssaken frifunnet.

Inge André Olsen, Truls Haakonsen, Lars Holter-Sørensen og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS frifinnes. Også Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS frifinnes.

— Selvfølgelig er det to år du helst skulle vært foruten. Det tar mye fokus, det er det verste med det. Du skal virke med full og stor jobb ved siden av og familie med unger, da er en slik sak veldig tidkrevende, sier Truls Haakonsen til aftenposten.no.

- Føler du at du nå endelig kan se fremover?

— Ikke før dommen er rettskraftig, vi er der at den må bli det først. Påtalemyndigheten må bestemme seg for om de skal anke eller ikke, sier Haakonsen.

- Aldri vært noe bevis

Forsvarsadvokatene er samstemte i at de ikke forventer en anke fra påtalemyndighetene. Aktor Iselin Håvarstein sier at hun må sette seg inn i dommen før hun tar stilling til spørsmålet.

— Det har aldri vært noe bevis for bedrageri, så for meg var dette en litt selvfølgelig slutning, sier Haakonsen.

Han er spesielt fornøyd med hvor klar retten var på frifinnelse.

— Retten har satt seg mer inn i fotballens mekanismer og lovverk enn det som er kommet frem i retten. Jeg føler at dommen er et godt håndverk. I fotballen kan man fort få baktepper som er mistenkelige, og ting som er underlige når de settes opp mot hverandre. Jeg er glad for at retten har sett forbi alt det rare og underlige og sett på faktum, sier Haakonsen.

- Eksktremt destruktivt

Haakonsen ga seg som sportsdirektør i Vålerenga i kjølvannet av overgangssaken, som sprakk i media høsten 2011. — Jeg har ikke noe stående ønske om å tre inn den manesjen for øyeblikket, men det kan endre seg. Jeg savner deler av fotballen, sier Haakonsen.

Han forteller at saken har vært svært ødeleggende.

— Det har vært ekstremt destruktivt å ha en sånn sak hengende over seg. For egen del har jeg klart å fokusere på å gjøre min jobb, men det er klart det er mye tid og krefter som går med på noe du synes er litt urettferdig at du er satt opp i, sier Haakonsen.

Han forteller:

— Dette blir man sterkere og mange andre ting av. Det mest problematiske er at det tar tid og fokus.

- Mareritt over

Inge André Olsen ga kun én kommentar, der han sa at to år av hans og hans families livskvalitet var blitt ødelagt, og at han var frustrert over Norges Fotballforbund (NFF), politiet og deler av media. Tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS ønsket ikke å uttale seg til media, men hans forsvarer Ellen Holager Andenæs kunne fortelle om en lettet klient.

— Han er lettet over at dette marerittet er over. Nå skal han bare nyte at denne straffesaken er over, sier Andenæs.

— Jeg synes det var en veldig god og solid dom, fastslår Andenæs, som ikke ønsker å kommentere om dommen vil få sivilrettslige etterspill.

- Tror du det vil komme en anke fra aktoratet?

— Det vil overraske meg.

- Fordi?

— Fordi det kan ikke føre frem, sier Andenæs.