Tobias Mikkelsen er ferdig i Rosenborg etter tre sesonger i Trondheim. Det melder rbk.no i ettermiddag.

29-årige Mikkelsen er klar for danske FC Nordsjælland, en klubb han også spilte for mellom 2009 og 2012. Før han kom til RBK i januar 2013 hadde han et halvår bak seg i tyske Greuther Fürth.

— I Tobias får vi en spiller som er meget direkte i stilen og kan true bakrommet med sine stadige dybdeløp. Han kan skape rom for medspillerne eller selv avgjøre på siste tredel, sierNordsjællands trener Kasper Hjulmand i en pressemelding.

— Vi tror at Tobias har sine beste år foran seg, da han ble profesjonell i relativt sen alder.

Den danske vingen hadde i 2015 sin beste sesong i Rosenborg-drakten og scoret åtte seriemål. Samtidig har han vært blant de best betalte i klubben, og et salg vil frigjøre penger på klubbens lønnsbudsjett.

I sommer hentet RBK inn Yann-Erik de Lanlay fra Viking, og Brøndby-ving Elbasan Rashani ser ut til å nærme seg en overgang til Rosenborg på lån.

Dermed skal Kåre Ingebrigtsen uansett ha litt å velge i på vingplass når den nye sesongen starter borte mod Odd 13. mars.

LES OGSÅ: Her er RBK-spillernes terningkast for 2015 (krever innlogging)

Tobias Mikkelsen er den fjerde spilleren som forsvinner fra Rosenborg i vinterens overgangsvindu.

Fra før er Alexander Sørloth og Alexander Søderlund solgt til nederlandsk og fransk fotball, mens det torsdag kveld ble klart at Morten Gamst Pedersen også forlater klubben.

Samtidig har RBK kjøpt spissen Christian Gytkjær fra Haugesund.