Rundt 30 personer satt rundt Jonas Gahr Støres (Ap) bord i to og en halv time. Også svenske helsemyndigheter og pasienter som er rammet, delte sine erfaringer.

En konferanse om borreliose over sommeren, rask behandling av Sørlandet sykehus' søknad om å bli nasjonalt kompetansesenter, samt signaler om økte forskningsressurser var noe av det Støre kunne by på i første omgang. Han mener det var et konstruktivt møte med høyt engasjement og temperatur.

— Jeg opplevde at de ulike aktørene nå i hvert fall har en forståelse av hvordan andre tenker, sier han.

Spesielt i synet på langvarig antibiotikabehandling står pasientorganisasjonene langt fra helsemyndighetene, men også i den leiren var stemningen positiv etter møtet. Blant dem var villmarkskjendis Lars Monsen. Men han mener helsevesenet fortsatt kvier seg for å tenke alternativt.

— Jeg registrerer at jeg ikke får hjelp mot sykdommen i Norge, og jeg får mange hjerteskjærende henvendelser fra andre om dette. Derfor hadde jeg i dag håpet at fastlegene kunne fått et signal om at det er lov å prøve med langvarig antibiotikakur hvis alt tyder på borrelia, sier han til NTB. (©NTB)