— Jeg snur meg og ser denne mannen komme gående opp trappa. Han går veldig rolig inn, men på mange måter ser han forvirra ut med mange blandede følelser i ansiktet. Jeg fikk øyekontakt med ham, og han så seg mye rundt og så ikke ut som han helt skjønte hva han gjorde, forklarte Waldenstrøm i retten onsdag.

Han sier han tolket Breiviks panne som bekymret, men at han smilte stramt med munnen.

Når han ser Breivik heve pistolen, tar han tak i en venninne og kaster seg ned på gulvet for å unngå å bli truffet. Deretter husker han lite av hva som skjedde før han selv ble truffet av et skudd som gikk inn gjennom nakken og ut under øyet.

— Med en gang jeg kom til meg selv, skjønte jeg at det rant blod fra halsen, så jeg prøvde å tette igjen det. Jeg dro fram mobilen for å ringe nødtelefonen, men i det jeg skulle ringe, hang den seg opp og durte. Jeg ble veldig redd for at gjerningsmannen skulle høre det og komme tilbake, så jeg slo den i gulvet til batteriet gikk av, sa han i retten.

Etter Breivik har gått, får han også kontakt med Ingvild Leren Stensrud, som også vitnet onsdag. Av henne får han beskjed om at venninnen han forsøkte å redde, var død. (©NTB)