Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby og hunden Milly Kakao hilser barnetoget utenfor Skaugum 17. mai. Foto: NTB Scanpix

Sju år gamle Sverre Magnus går i andre klasse på Jansløkka skole og fikk fornøyd lov til å debutere i barnetoget, akkurat som hans ni år gamle søster gjorde på nasjonaldagen i fjor. Også prinsesse Ingrid Alexandra gikk i andre klasse da hun for første gang gikk i barnetoget.

Tidligere er det bare den nå 16 år gamle Marius Borg Høiby som har fått gå i barnetog i Asker.

De to yngste i kronprinsfamilien fikk lov til å slutte seg til Jansløkka skole etter at de først hadde hilst barnetoget på trappa på Skaugum.

Sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltok også familiehunden Milly Kakao i hilsningen fra inngangspartiet på Skaugum.

Som i fjor var familiens kjæledegge pyntet med sløyfebånd i rødt, hvitt og blått rundt halsen der den sto mellom kronprinsesse Mette-Marit og Ingrid Alexandra. Niåringen var stadig ned og klappet hunden, som kronprinsfamilien fikk i 2009, før hun for en liten stund byttet plass med lillebror Sverre Magnus. Med en tydelig pekefinger ga han hunden noen velvalgte kommandoer, men også flere gode klapp. (©NTB)