LOS ANGELES: – Mel Gibsons beklagelse er utilstrekkelig og viser ingen anger, sier Abraham Foxman som er president i Anti-Defamation League.

En av Hollywoods fremste filmagenter, Ari Emanuel, ber alle boikotte Gibson, mens lederen for Simon Wiesenthal-senteret, rabbiner Marvin Heir, ber ABC avslutte samarbeidet med Gibson om en film om holocaust.

Ifølge Los Angeles Times vurderer Disney-konsernet å stanse distribueringen av hans kommende film «Apocalyto» på grunn av skandalen.

Gibson ble fredag arrestert for promillekjøring etter at han ble stanset av politiet for å kjøre i 140 kilometer i timen på kystveien i Malibu. Etter at han ble stanset, skal han ha skjelt ut politifolkene med antijødiske skjellsord.

– Helvetes jøder. Jødene er ansvarlig for alle kriger i verden. Er du jøde, skal Gibson ha sagt til politiet da han ble vinket inn til siden.

Etter at han slapp ut av fengselet sendte han ut en beklagelse for sin oppførsel, og i helgen la han seg inn på en klinikk for å behandles for alkoholisme.

«Jeg oppførte meg som en person som helt hadde mistet kontrollen, og jeg sa ting jeg vet ikke er sanne og som er avskyelige,» heter det i erklæringen han sendte ut lørdag. Der innrømmet han også at han har kjempet med alkoholisme hele livet.

Gibson er tidligere anklaget for antisemittisme med sin film «The Passion of the Christ». Filmen utløste en het debatt om overdreven bruk av vold og en antisemittisk tone.

Gibson er en sterkt troende katolikk med konservative verdier og med et politisk grunnsyn som ligger langt til høyre for de fleste i det tradisjonelt liberale Hollywood. Faren hans benekter at holocaust fant sted.