KRISTIANSAND: — Jeg er en rastløs sjel som mye heller ser fremover enn tilbake. Men noen ganger stopper jeg selvsagt opp og tenker på alle de tingene jeg har fått oppleve, og da må jeg klype meg i armen, sier Sissel Kyrkjebø til Fædrelandsvennen.

I går turnéåpnet hun i Sunndalsøra. Søndag entrer hun scenen i idylliske Ravnedalen i Kristiansand.

— Det er fantastisk vakkert i Ravnedalen. Jeg har sunget der én gang tidligere, men det er så lenge siden at både jeg og Rune Larsen hadde langt hår, ler sangfuglen fra Bergen.

Rastløs sjel

I år er det 20 år siden hun første gang opptrådte på riksdekkende tv. Direktesendt Grand Prix-finale fra Bergen. Hele Europa mistet pusten av gullstrupen fra byen mellom de syv fjell.

— Tiden har gått utrolig fort. Det føles ikke som om det er 20 år siden. Jeg liker at det er tempo på tingene, det bør helst skje noe hele tiden. Hvis ikke blir jeg fort rastløs, sier Sissel.

Siden debuten har hun solgt ufattelige seks millioner eksemplarer av sine egne album. I tillegg var hun med på soundtracket til gigantfilmen «Titanic». Den platen solgte intet mindre enn 30 millioner eksemplarer. Hun har sunget på gigantiske arenaer over hele verden, hun har sunget under fredsprisutdelingen og under åpningen av de Olympiske Leker på Lillehammer. Hun har opptrådt foran all verdens kongelige, og hun har gjort det sammen med giganter som Plácido Domingo and José Carreras.

I tillegg har hun jaggu funnet tid til å oppdra to døtre.

— Jeg hadde sju år der tempoet ble skrudd litt ned, men jeg kan love deg at jeg hadde ikke en «normal» mammapermisjon. Jeg klarte selvfølgelig ikke å holde meg helt unna musikken, erkjenner Sissel.

Kyrkjebø har gjort stort sett alt som andre norske sangfugler bare kan drømme om. Og hun sverger for at hun aldri blir lei av den hektiske konsert- og plateaktiviteten.

Tanken om å lukke munnen - for godt - har ikke en eneste gang streifet henne.

— Jeg kunne ikke hatt en ni-til-fire-jobb på kontor med fri hver helg og lang sommerferie. Det hadde blitt utrolig kjedelig for meg, og det oppdaget jeg veldig tidlig som artist, sier Sissel.

Regner aldri

Til Ravnedalen har hun med seg en strykekvartett samt eget band. På menyen står nordiske sanger og ulikt snadder fra den klassiske verden.

— Det blir sanger som skal passe perfekt til en vakker sommerkveld i Ravnedalen, mener Kyrkjebø, og lover dyrt og hellig at hun ikke skal ta med seg bergensværet til Norges beste sommerby.

— Det regner jo aldri i Kristiansand uansett. Selv ikke med en bergenser til stede, ler Sissel Kyrkjebø.