Alle de fem tiltalte i utpressingssaken nektet straffskyld for å ha drevet utpressing av investoren da rettssaken startet i Kristiansand tingrett mandag. Ifølge tiltalen skal suspendert travkusk Atle Hamre (47) ha engasjert en kjent torpedo (33) fra Sandefjord til å få penger av Wilhelmsen. Torpedoen utga seg for å være politi og tok med seg fire venner da de skal ha forsøkt å presse inntil 2,5 millioner kroner av Wilhelmsen i Kristiansand den 15. mars i år.

— Rollen min var at jeg fikk i oppdrag av Hamre å inndrive et krav. Jeg forsikret meg om at det var et aktuelt beløp. Det skulle være knyttet til trening på stallen hans, sa torpedoen da han startet sin forklaring.

Han gjentok flere ganger at han ikke ville gått fram på den måten de gjorde dersom pengene som Hamre gjorde krav, på ikke var hvite eller på annen måte ulovlige. Utpresserne brukte sine egne biler og gjorde ikke noe forsøk på å skjule identiteten sin.

33-åringen hevdet også at han ikke på noen måte brukte vold eller trusler før Wilhelmsen gikk med på å betale dem penger. (©NTB)