Putin skulle etter planen ha kommet til Paris 19. oktober, men nå er planene endret. Han reiser i stedet til Berlin der han skal møte både Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande. Her kommer temaet til å være Ukraina-konflikten, opplyser Russlands ambassadør til Frankrike.

Mens Putins talsmann, Dmitrij Peskov, sier at Putin er klar for en tur til Paris når det kjennes «komfortabelt» for hans franske motpart François Hollande, sier Hollande at han er klar til å møte Putin «når som helst for å fremme fred». Men Hollande understreker samtidig at Russland og Frankrike har en større uoverensstemmelse når det gjelder Syria.

Putins avlysning kommer dagen etter at Hollande uttalte i et intervju at han var usikker på om han burde ta imot Putin på grunn av Russlands rolle i Syria.

— Jeg stiller fortsatt meg selv spørsmålet: Kan vi gjøre noe som kan få ham til å stanse det han er i ferd med å gjøre sammen med det syriske regimet, som er å støtte bombingen av Aleppos befolkning med sitt luftvåpen, sa Hollande.

Han føyde også til at Aleppos befolkning utsettes for krigsforbrytelser, og at de som utfører disse, må holdes ansvarlig. (©NTB)