Trendene fra USA kommer ofte til Norge. På kinofronten nå er det den steppende pingvinen Mumle som er den alle vil se. I sin andre uke på kinoene er det fremdeles "Happy Feet" som regjerer, skriver Reuters.

Filmen handler om Mumle, som ikke synger slik pingviner skal. Men han kan danse og det fører til mange eventyr. Kjente navn som Elijah Wood, Nicole Kidman, Hugh Jackman og Robin Williams er blant dem som har lånt ut stemmene sine til pingvinene i originalversjonen. I den norske versjonen kan du blant annet høre Håvard Bakke, Even Stormoen, Nils Ole Oftebro, Duc Mai-The og Unn Vibeke Hol.

Vil du se filmen i Norge, trenger du ikke vente lenge. Den animerte historien om livet i Antarktis kan du se fra 1.desember. Hele 81 kopier sender den norske distributøren ut.

Sølv til Bond

Lik sist helg, er det James Bond som kommer på andreplass. "Casino Royale", med Daniel Craig i rollen har stort sett bare fått kjempegode kritikker og er en suksess både i Norge og verden for øvrig. Mange mener Daniel Craig er den beste Bond siden Sean Connery. Filmen hadde premiere i Norge denne helgen, og solgte ut en rekke saler landet over.

På bronseplass kom "Deja vu", en thriller med Denzel Washington i hovedrollen. Filmen skal etter planen ha premiere i Norge 2.juledag.

Fjerdeplassen gikk til "Deck the halls", en julekomedie med Matthew Broderick og Danny DeVito. De spiller to naboer som krangler over plasseringen av julelys. Premieredato i Norge er ikke offentliggjort.

Etter fire uker på kinoene, går det sakte nedover med plasseringen til liksomdokumentaren om Kasakhstan. Men "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan", spiller fortsatt inn mange millioner dollar. Filmen hadde premiere i Norge for to uker siden, til generell god mottakelse.