Torsdag morgen (skjærtorsdag) dro danseparene fra Kristiansand Danseklubb: Ole Thomas Hansen/Julie Gudim Bjerkås og Tarjei Nøstvold Svalastog/Frida Føreland til spanske Cambrils for å delta i EM i latin for ungdom.

Begge parene representerer Norge og er på landslaget i sportsdans. Her er en video som viser Frida og Tarjei under EM i Cambrils:

Fredag deltok Ole Thomas og Julie i WDSF Youth Open Standard og fikk en flott 16. plass av totalt 23 par. Lørdag var begge de norske parene med i WDSF Youth Open Latin, og Ole Thomas og Julie fikk en 23. plass og Tarjei og Frida fikk en 24. plass av totalt 46 deltakende par.

Søndag kom den store dagen og WDSF European Youth latin hvor begge parene var veldig klare og spente! De måtte begge ut i reedance etter første runde, og kom på en delt 51-58 plass av totalt 58 par.

Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås i innmarsjen til EM: Foto: foto: Privat.

Ole Thomas og Julie: Det har vært en begivenhetsrik påske for oss som dansepar. Vi reiste skjærtorsdag til Cambrils i Spania og danset konkurranser de tre påfølgende dagene. WDSF Open Youth standard langfredag og WDSF Open Youth latin påskeaften. 1. påskedag toppet vi det hele med å danse WDSF Europeisk mesterskap for ungdom i latin. Dette er kjempegøy, og vi føler oss veldig privilegerte som kan delta i konkurranser på dette nivået. Nå skal vi trene så mye vi kan frem mot helgen 24. – 26. april, da vi skal til Chisinau i Moldova for å danse flere WDSF Open-konkurranser, samt representere Norge i WDSF Europeisk mesterskap for ungdom i standard. Vi gleder oss.

Tarjei og Frida: Det europeiske mesterskapet i latin gikk litt under par for oss. Vi danset helt greit, men resultatet ble litt dårligere enn forventet. Høyt nivå ute i Europa, kombinert med en kneskade (Frida) gjorde at vi ikke kom høyt opp på listen. Vi danset også en Youth Open latin konkurranse dagen før, og den gikk noe bedre da vi kom til kvartfinalen (topp 24) av i alt 46 par som stilte til start.

Vi har bestemt oss for at denne konkurransehelgen ble vår siste konkurranse sammen. Dette har vi også kunngjort på vår Facebook-side:

Tarjei Nøstvold Svalastog og Frida Føreland i aksjon fra norgesserien i 2014. Foto: Foto: Post@DSDans.no

Etter 11 fine år har Tarjei og Frida bestemt seg for å slutte å danse sammen. Vi er utrolig takknemlig for alt vi har opplevd, og personene som har gjort dette mulig. En utrolig stor takk til våre foreldre som har gjort vårt partnerskap mulig.

Takk til Kristiansand danseklubb som vi har danset for i 11 år, og vi kan ikke takke dem nok for å ha støttet oss til å dra til vårt første og siste mesterskap sammen i Spania denne helgen.

Tusen takk til alle trenere, spesielt Janick og Pia, og klubbtrener Gracjana.

En egen takk til alle konkurrentene våre! Tusen takk for å ha pushet oss i så mange år, og vi ønsker dere alt godt! Frida har bestemt seg for å legge danseskoene på hyllen, og vil nå finne nye utfordringer å ta fatt på.

Tarjei fortsetter sin dansekarriere, og ser frem mot et nytt kapittel i danselivet sitt.

Under følger et bildegalleri som oppsummerer Tarjei og Fridas 11 år som dansepar:

NM i standard og latin juni 2014
Norgesmestere i latin 2012
NM bronse i standard 2011

!Norgesserie 2014

Junior Blackpool 2015