Flere av de mektigste tankesmiene i verden skal hjelpe Frp til regjeringsmakt, skriver Aftenposten.Cato Institute, American Enterprise Institute og Heritage Foundation er blant dem. Disse tre organisasjonene er blant de mektigste premissleverandørene for republikanerne og president George W. Bush.

En annen aktør som skal bygge opp Frp er Ayn Rand Institute, som blant annet har gjort seg kjent med sin knallharde islamkritikk. Videre skal en av de sterkeste kritikerne av FNs klimapanel — Science & Environmental Policy Project - bistå Frp med kunnskap, kurs, seminarer og nettverksbygging.

Frp-formann Siv Jensen har allerede blitt undervist ved de liberalistiske pressgruppene Institute of Economic Affairs og Adam Smith Institute i London. Jensen har i tillegg hatt personlig møter med David Frum, som tidligere var rådgiver og taleskriver for George W. Bush.

Jensen har dessuten møtt president Yaron Brook i Ayn Rand Institute og Thatchers tidligere konservative finansminister Nigel Lawson. (©NTB)