På en pressekonferanse sammen med Rumsfeld sa Pace at kritikerne godt kan kritisere forsvarsministerens dømmekraft, men ikke hans motiver for krigen i Irak. Men kritikken er en ny illustrasjon på spenningen mellom offiserene og deres sivile sjefer når det gjelder Irak-krigen.Tre pensjonerte generaler i marinekorpset og hæren, Gregory Newbold, Paul Eaton og Anthony Zinni, har den siste tiden skrevet artikler og gitt intervjuer der de krever at Rumsfeld går av.

Kritikken kommer fram samtidig som meningsmålingene viser at stadig færre amerikanere tror på krigen som hittil har kostet 2.360 amerikanske soldater livet.

Newbold, som var ansvarlig for militær planlegging før krigen, sier han nå angrer på at han ikke sa kraftigere fra om det han nå anser for å være en unødvendig krig som tar oppmerksomheten bort fra den virkelige trusselen som utgjøres av terrornettverket al-Qaida.

I en artikkel i nyhetsmagasinet Time søndag oppfordret han andre offiserer som fortsatt er aktive, til å snakke ut om tvilen de måtte føle når det gjelder krigen. (©NTB)