Tidenes norske kvinnelige langrennsløper blir TV 2s ekspert under VM i Oberstdorf som starter denne uka, skriver kanalen i en pressemelding.

– Det kommer til å være mye engasjement, følelser, meninger, nervøsitet og sikkert også litt frustrasjon fra meg, sier Bjørgen i pressemeldingen.

I «Vinterstudio» på TV 2 hver kveld skal Marit Bjørgen kommentere det som skjer fra VM i Oberstdorf. Sammen med anker Siri Nilminie Avlesen-Østli kommer Bjørgen til å følge VM tett fra sofaen hjemme i Oslo.

– Vi er stolte over å ha tidenes VM-medaljør på laget. Marit Bjørgen har unik innsikt og erfaring, og brenner for skisporten. Det blir fag og følelser i skjønn forening, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

40-åringen sier hun går inn i mesterskapet med mange pirrende spørsmål rent sportslig, som om noen kommer til å klare å slå Therese Johaug eller om Erik Valnes klarer å spurte ned Johannes Høsflot Klæbo i sprinten.

– Det har vært et spesielt år. Det har vært mange skirenn hvor vi har manglet noen av de aller beste, men nå stiller alle til start. Nå får vi svaret på om de norske gutta kan utfordre (Aleksandr) Bolsjunov. Det er så mye å glede seg til, sier Bjørgen.