— Det er klart at vi står midt i en komplisert og mangefasettert surrogatidebatt i Norge i dag, så det er klart jeg ventet at det ville komme reaksjoner. Men dette var et valg som jeg tok alene og ikke som et innlegg i denne debatten, sa kronprinsesse Mette-Marit da hun tirsdag besøkte Vennesla skole og kommunens kulturhus.

Samtidig sa hun at hun satte pris på alle støttemeldingene hun har fått etter den omstridte India-turen i slutten av oktober.

— For meg er det helt klart veldig hyggelig. Men dette var jo et valg jeg først og fremst gjorde av personlige grunner. Men det er klart jeg synes det er fint, sa kronprinsessen.

Det var fra 25. oktober at kronprinsessen tilbrakte tre døgn på en helseklinikk i India hvor hun tok seg av de to nyfødte surrogatibarna som tilhører et homofilt vennepar, hvorav den ene er ansatt ved kongehuset.

Barna ble født tirsdag 23. oktober. De nybakte foreldrene skulle reise til India for å ta med seg de to barna, men ble hindret på grunn av visumproblemer. Da bestemte kronprinsesse Mette-Marit seg for å dra for å ta seg av de to nyfødte babyene, skrev Haugesunds Avis. (©NTB)