— Valgdeltakelsen i første runde var 52 prosent, ikke 62 prosent, sa valgkommisjonens leder Abdel Moez Ibrahim til pressen mandag.

Ibrahim sier at feilen ble begått av kommisjonens sekretariat, og legger til at han selv var veldig sliten da han opplyste om de første tallene på en pressekonferanse i forrige uke. Da ble det sagt at deltakelsen var på rekordhøye 62 prosent, det største frammøtet i Egypts historie.

Mandag var det også en ny runde i valget på nasjonalforsamling. Dette var et personvalg som ble avholdt fordi flesteparten av kandidatene til de individuelle plassene i underhuset ikke fikk nok stemmer i forrige uke.

Partiet til Det muslimske brorskap, Frihets- og rettferdighetspartiet (FJP), kom best ut av den første valgrunden. Partiet håper å øke sin ledelse over de mer ytterliggående islamistiske partiene og liberale partier i de kommende valgrundene, skriver Reuters.

Valget i Egypt skjer i tre omganger over seks uker. Av de 498 plassene som er på valg i underhuset i nasjonalforsamlingen, skal to tredeler fordeles i henhold til hvilke partier som fikk størst oppslutning. Den siste tredelen går til uavhengige kandidater. (©NTB)