KRISTIANSAND: Karl Ove Knausgårds mye omtalte «Min kamp. Sjette bok» lanseres 17. november. Siste bind er på 1120 sider og veier 1,2 kilo.

Oktober forlag trykker 25.000 eksemplarer av boka, og godt over halve opplaget er forhåndsbestilt allerede. 14 land har kjøpt rettighetene til Knausgårds «Min kamp»-bøker. De fem første bindene har til sammen et opplag på 400.000 eksemplarer.

I boka kommer fortellinger om konflikten med onkelen, konas sammenbrudd og også om Hitlers «Mein Kampf». Om sjette bind av «Min kamp», har Knausgård selv sagt dette: «I bind seks samler jeg de tematiske trådene i «Min kamp». Det blir mer essayistisk, og inneholder en verdensanskuelse – en slags blanding av en poetikk og ontologi».

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte i 1998 med romanen «Ute av verden». For denne boken ble han, som første debutant noensinne, tildelt Kritikerprisen. I 2004 utga han den kritikerroste romanen «En tid for alt». For denne mottok han P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris, og boken ble også nominert til Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris.

«En tid for alt» ble kåret til en av de 25 beste norske bøkene de siste 25 år av Dagbladet sommeren 2006, og i 2009 ble romanen nominert til den prestisjefylte litterære prisen IMPAC Dublin Literary Award i Storbritannia. Høsten 2009 ble Min kamp-Første bok kåret til en av tiårets ti beste norske romaner i VG, og Morgenbladets lesere kåret Min kamp 1-3 til årets bok 2009.